Αυτά είναι τα υπουργεία και οι φορείς που δεν... συμμαζεύονται

Αυτά είναι τα υπουργεία και οι φορείς που δεν... συμμαζεύονται



Εκτός στόχων για το α' εξάμηνο του 2014 «βγήκαν» τα υπουργεία Υποδομών, Άμυνας, Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας - Δείτε αναλυτικά πώς και γιατί «έπεσαν έξω»

Τα υπουργεία Υποδομών, Εθνικής Άμυνας, Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας αποδεικνύονται τα μόνα που καταγράφουν υπερβάσεις στους στόχους δαπανών που είχαν τεθεί απ' το υπουργείο Οικονομικών για το α' εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο αναπλ. υπ. Οικονομικών. 
 
Παράλληλα υπέρβαση καταγράφουν και οι "Γενικές Κρατικές Δαπάνες" ως αποτέλεσμα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος, καθώς επίσης και της καταβολής δαπανών συντάξεων, λόγω αυξημένων αποχωρήσεων για συνταξιοδότηση από το προηγούμενο έτος. 

Η συγκεκριμένη υπέρβαση φθάνει τα 308,4 εκατ. ευρώ, αφού δαπανήθηκαν 4,51 δισ ευρώ έναντι του στόχου 4,2 δισ ευρώ για το εξάμηνο. 
 
Μεταξύ των υπουργείων τη μεγαλύτερη απόκλιση καταγράφει το υπουργείο Υποδομών φθάνοντας τα 173 εκατ. ευρώ κατά κύριο λόγο λόγω της αύξησης των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ως αποτέλεσμα της επίσπευσης των εργασιών προγραμμάτων τα οποία είναι συγχρηματοδοτούμενα απ' το ΕΣΠΑ. 
 
Το υπ. Περιβάλλοντος είχε 17,8 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες δαπάνες έναντι του στόχου στο εξάμηνο κυρίως λόγω της αυξημένης απορρόφησης των κονδυλίων του προγράμματος "Εξοικονομώ κατ' οίκον". 
 
Στα 6,7 εκατ. ευρώ είναι η υπέρβαση για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (1,209 δισ ευρώ), 6,4 εκατ. ευρώ για το Ναυτιλίας και Αιγαίου (151,8 εκατ. ευρώ.). 
 
Σε όλα τα υπόλοιπα υπουργεία καταγράφονται μειωμένες δαπάνες σε σχέση με τον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα οι πραγματοποιηθείσες πρωτογενείς δαπάνες σε συνδυασμό με τη μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων είναι χαμηλότερες σε σχέση με το στόχο που έχει τεθεί κατά 819 εκατ. ευρώ (ή 3,5%), που είναι επίδοση καλύτερη από την αντίστοιχη του 1ου τριμήνου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 

Δείτε τα στοιχεία για τα ΝΠΙΔ - Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης εδώ.

Δείτε τα στοιχεία για τα υπουργεία εδώ.


http://www.protothema.gr/economy/article/401812/up-oikonomikon-den-piasame-to-dimosionomiko-stoho-alla-pigame-kalutera/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις