Οι Σκοπιανοί τρελάθηκαν: Καταγγέλουν το BBC επειδή θεωρεί ελληνικό τον τάφο στην Αμφίπολη


16/09 14:30

Πώς ερμηνεύουν τη δήλωση Σαμαρά ότι «η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει»

Οι Σκοπιανοί τρελάθηκαν: Καταγγέλουν το BBC επειδή θεωρεί ελληνικό τον τάφο στην Αμφίπολη

Πολιτισμός
Το κομμουνιστικό παρελθόν τους και τις σταλινικές μεθόδους παραχάραξης της ιστορίας θυμούνται οι Σκοπιανοί που φαίνεται ότι έχουν πάρει βαρέως το θέμα της Αμφίπολης. Αυτή τη φορά η κυβέρνηση Γκρούεφσκι που ελέγχει απολύτως τα μέσα ενημερωσης στα Σκόπια έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» βρετανικά και αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το BBC, την Washington Post και τους International Business Times.

Οι απίστευτοι Σκοπιανοί, έχουν ταυτιστεί σε τέτοιο βαθμό με τη Μακεδονία που ερμηνεύουν ακόμη και τις δηλώσεις των Ελλήνων αρχαιολόγων αλλά και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως υποτιθέμενη απόδειξη του ισχυρισμού τους ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι «μακεδονικός» δηλαδή σκοπιανός, αφού ισχυρίζονται ότι η ΠΓΔΜ είναι ο «νόμιμος διάδοχος» της αρχαίας Μακεδονίας!

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Dnevnik» με τίτλο «Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ / Πώς κατέστη ελληνικός ο τάφος στην Αμφίπολη από την εποχή της Μακεδονίας» καταγγέλλει βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ όπως το BBC, η «The Washington Post» και οι «International Business Times» για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές τους στις ανασκαφές στην Αμφίπολη.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό» ενώ σχολιάζει τα εξής: «Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάθε είδους θέσεις και απόψεις. Ωστόσο, κανένας επιστήμονας (ακόμη και στην Ελλάδα) δεν αμφισβήτησε τον όρο “μακεδονικός τάφος”, δηλαδή το γεγονός πως εκεί έχει ενταφιαστεί κάποια μεγάλη προσωπικότητα από τη μακεδονική δυναστεία. Αυτό υπογραμμίστηκε με σαφήνεια παντού. Ακόμη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε αυτή την τοποθεσία, δήλωσε ότι η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει», γράφουν οι Σκοπιανοί!

Ωστόσο αποκρύπτουν τη συνέχεια της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά ότι οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη αποτελούν επιβεβαίωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας...

Το πρωτοφανές δημοσίευμα της εφημερίδας Dnevnik εκτιμά πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι παραπάνω αναφορές προέρχονται κυρίως από ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, «δηλαδή της χώρας η οποία υπερηφανεύεται για την Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο που περιλαμβάνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα» ενώ σχολιάζει: «Αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου χρησιμοποιώντας τους όρους “Ελλάδα” και “ελληνικός”, χωρίς να αναφέρουν πότε η Ελλάδα πάτησε επίσημα το πόδι της στην Μακεδονία και σε οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, δηλαδή από την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι και το 1912. Προφανώς πρόκειται για ερασιτεχνισμό και φοβερή άγνοια των μεγάλων διεθνών ενημερωτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν πρόβλημα με βασικούς όρους ιστορίας».

Σχόλια

  1. ειλικρινα απορω γιατι ασχολουμαστε με τα σκοπια!!πιστευω οτι εχουμε πιο σοβαρα πραγματα σαν χωρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις