Πετάνε εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ τους στρατιωτικούς!

Image
Εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ όσοι στρατιωτικοί που επέλεξαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ενώ υπηρετούν. Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας στερεί την δυνατότητα από στρατιωτικούς να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Την τροπολογία εντόπισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών η οποία με έγγραφό της ζητά την άμεση απόσυρσή της.

Το έγγραφο της ΠΟΕΣ:



Κε Υπουργέ.
Με την παράγραφο 4 του έκτου άρθρου του σχετικού (α) νόμου ορίστηκε ότι κατ ́ εξαίρεση των ισχυουσών, περί μεταφοράς θέσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ, διατάξεων, οι φοιτητές των ΑΕΙ οι οποίοι είναι μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, δικαιούνται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχα, κατά τις κείμενες διατάξεις Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου, εφόσον είναι φοιτητές Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, εφόσον είναι φοιτητές ΤΕΙ που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ στον τόπο αυτό, οι ανωτέρω δύνανται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους στο πλησιέστερο ΑΕΙ της πόλης όπου υπηρετούν.

Με τη σχετική (β) τροπολογία που καταθέσατε την 29-9-2014 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου σας με τίτλο: «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων», χωρίς ωστόσο τη σύμφωνη γνώμη της για την περίπτωση αυτή Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας, καταργείτε αυτή τη δυνατότητα.
Θεωρούμε ότι η εν λόγω κατάργηση θα σημάνει απόλυτη απαγόρευση πρόσβασης των Ελλήνων στρατιωτικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στα Πανεπιστημιακά τμήματα στα οποία πέτυχαν την είσοδό τους, λόγω αδυναμίας μετάθεσής τους στον τόπο όπου εδρεύουν τα αυτά τμήματα, εξαιτίας υπηρεσιακών αναγκών που κινούνται στο αυστηρό επιχειρησιακό πλαίσιο που διέπει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως αποσύρετε άμεσα την εν λόγω τροπολογία ή επικουρικά, σε περίπτωση που αυτή ψηφιστεί, εξετάσετε τη δυνατότητα αναστολής φοίτησης των συναδέλφων μας φοιτητών και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται στη Σχολή όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Η κα Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας παρακαλείται για την άμεση παρέμβασή της και υιοθέτηση της ανωτέρω προτάσεώς μας.

Τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται, επίσης, το παρόν, παρακαλούνται για τις κατά κρίση τους ενέργειες.

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις