Και με τη... βούλα 40 ώρες εργασίας στους Στρατιωτικούς !

ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ Ή ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ;

Η τήρηση του ωραρίου εργασίας δεν ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης. Αντίθετα, οφείλει να τηρεί το ωράριο εργασίας, που είναι 40 ώρες εβδομαδιαίως.

Τη σχετική υπενθύμιση κάνει, μάλιστα, ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, με...έγγραφο του ΓΕΕΘΑ που τονίζει πως «εφίσταται η προσοχή για τήρηση των υποχρεωτικών 40 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας από το σύνολο του προσωπικού των μονάδων-υπηρεσιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Η επίσημη αυτή θέση του ΓΕΕΘΑ έγινε, μάλιστα, δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τις Ενώσεις Στρατιωτικών, που έκαναν λόγο για δικαίωση του αγώνα τους, αλλά και γενικότερα από τους στρατιωτικούς. Και αυτό γιατί, ανεξάρτητα από το αν αυτή η διαταγή ήταν συνέπεια, όπως ακούστηκε, είτε των πολλών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων για το θέμα, είτε των καταγγελιών των Ενώσεων, είτε των ενεργειών από τα Επιτελεία για το προσωπικό τους, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και σίγουρα είναι ευπρόσδεκτο από το προσωπικό.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως η σχετική διαταγή, που έγινε γνωστή από ανάρτηση της ΕΣΠΕΗΠ, αποτέλεσε «μήλον της Έριδος», με τους πάντες να διεκδικούν μερίδιο ως προς τις ενέργειες που είχαν προηγηθεί της απόφασης. Υπάρχουν, βέβαια, και στρατιωτικοί που παραμένουν δύσπιστοι για το αν η απόφαση θα «πιάσει» και τους ίδιους. Όπως λένε, μάλιστα, η απόφαση είναι εύκολο να υλοποιηθεί στα Επιτελεία, αλλά το τι θα γίνει στις μονάδες της παραμεθορίου μένει να το δούμε στην πράξη.

Πάντως, κάποιοι άλλοι, που στις κουβέντες τους αναρωτιούνται αν μπορεί «λειτουργικά» να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το 40ωρο, επικεντρώνονται σε μία παράγραφο της διαταγής του Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, που έχει περάσει στα «ψιλά», καθώς όλοι εστιάζουν, και λογικά, στο 40ωρο. Η διαταγή. λοιπόν, εύστοχα, τονίζει στην εισαγωγή της πως το 40ωρο έχει νομοθετηθεί με τον 3979/2011. Κατά συνέπεια, αν στην πορεία η εφαρμογή νόμου δημιουργήσει προβλήματα, τότε είναι προφανές πως, για να επιλυθούν, οι λύσεις είναι τρεις: πρώτον, να αλλάξει ο νόμος, με αυτονόητα τα προβλήματα και τις αντιδράσεις, αφού αφορά όλο το Δημόσιο.

Δεύτερον, να πληρωθούν οι υπερωρίες των στρατιωτικών που είναι αναγκαίες για να μην υπάρχουν προβλήματα και, τέλος, αν εκτιμηθεί πως υπάρχει οικονομικό και επιχειρησιακό όφελος, να γίνουν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά.

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

Click
Click

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 16/11/2014 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)

http://staratalogia.blogspot.gr/2014/11/40_16.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις