Ποιοι και πότε θα πάρουν το επίδομα παραμεθορίου (120 ευρώ μηνιαίως) που δίνει άμεσα ο Π. Καμμένος

Την άμεση χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου, το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των 120 ευρώ μηνιαίως, για όλα τα στελέχη που υπηρετούν στον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου και σε αρκετές μονάδες της προκάλυψης ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Το επίδομα θα αρχίσει να δίνεται άμεσα, και συγκεκριμένα από... τον μήνα Φεβρουάριο και κάθε μήνα, σε περίπου 25.000 στελέχη και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη δόθηκε εντολή από την πολιτική ηγεσία στους αρχηγούς των γενικών επιτελείων, προκειμένου να βρουν τα απαιτούμενα κονδύλια και να τα πιστώσουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το τέλος του μήνα.

Το επίδομα που θα δοθεί υπό τη μορφή οδοιπορικών τεσσάρων ημερών τον μήνα (κάθε ημέρα 29 ευρώ)αφορά περίπου 17.000 στελέχη του Στρατού που υπηρετούν σε όλο τον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου (πλην της Κρήτης) και σε μονάδες προκάλυψης, όπως της Ροδόπης.

Θα χορηγηθεί επίσης και σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 200/93 σε στελέχη του Ναυτικού που υπηρετούν σε καράβια και σε μονάδες εκτός Αττικής, όπως αντίστοιχα και στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και επαγγελματίες οπλίτες της Αεροπορίας.

Η επιβάρυνση του προϋπολογισμού του ΓΕΣ αγγίζει το ποσό των 2.000.000 ευρώ τον μήνα, ενώ το ποσό του 1.000.000 ευρώ οφείλουν να βρουν τα Επιτελεία ΓΕΝ και ΓΕΑ. Πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι τα χρήματα θα εξευρεθούν από μεταφορά άλλων κωδικών, προκειμένου να στηριχτεί το προσωπικό του οποίου οι αποδοχές έχουν πληγεί σημαντικά.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 30/01/2015 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)

http://staratalogia.blogspot.gr/2015/01/120.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις