Αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν παρά το γεγονός πως υπήρχε βόμβα


Σαν σήμερα έγινε ένα περιστατικό που αποδικνύει την αθάνατη ελληνική λεβεντιά. 9 Ιανουαρίου 2010: Στις 19:43, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και προειδοποίησε: "Άκου προσεκτικά" είπε και τόνισε: "Σε 17 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στην Βουλή. Δεν είναι φάρσα".



Η Αστυνομία ειδοποιεί τους τρεις Ευζώνους για την επικείμενη τρομοκρατική επίθεση, λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη της βόμβας. Τα τρία μέλη της προεδρικής φρουράς επέλεξαν να παραμείνουν στις θέσεις τους, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ο παρατηρητής φρουράς που είχε ήδη ενημερωθεί ότι υπάρχει βόμβα πλησίασε εσπευσμένα τους δύο Ευζώνους, τους ενημέρωσε και τους ρώτησε εάν θέλουν να απομακρυνθούν. Εκείνοι με ένα νεύμα των ματιών τους του απάντησαν "όχι"! Ο λοχίας των δύο Ευζώνων στάθηκε ανάμεσά τους, καθώς το φυλάκιό του βρισκόταν σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από την θέση που είχαν δώσει ως σημείο τοποθέτησης της βόμβας οι τρομοκράτες. Στις 20:00, η βόμβα εξερράγη σε πρασιά πίσω από το φυλάκιο του Αρχιλοχία στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Από την έκρηξη, αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση δεκάδων μέτρων και σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημίες στο φυλάκιο του Λοχία των Ευζώνων. Η βόμβα ήταν μετρίας προς μικρής ισχύος.... Οι τρεις ΛΕΒΕΝΤΕΣ της Προεδρικής Φρουράς ήταν: ο 19χρονος Μάριος Θεοδώρου από την Λειβαδιά, ο 21χρονος Βασίλης Βερνίκος από την Νάξο και ο Γιάννης Ανδρεάκος 28 ετών από την Μάνη.

http://www.defencenews.gr/index.php/2014-11-02-14-50-44/1191-arnithikan-na-egkataleipsoun-para-to-gegonos-pos-ypirxe-vomva

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις