"Γιατί πήγα στα Ίμια" - Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος απαντά στους "προβληματισμούς"

Image

“Δεν προκάλεσα κανένα με την πτήση στα Ίμια ,η άσκηση της εθνικής μας κυριαρχία δεν μπορεί να προκαλεί κανέναν”,είναι το νόημα της δήλωσης Καμμένου ,με την οποία απαντά σ΄ όσους εξέφρασαν αντιρρήσεις και προβληματισμό για την απόφαση του να πετάξει στα Ίμια και να ρίξει στεφάνι. Δημόσια τον “επέπληξε” ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος μέσω τηλεοπτικής του εμφάνισης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την ενέργεια Καμμένου.


Ο ΥΕΘΑ απάντησε από τον Πειραιά . Βρέθηκε εκεί συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, για την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον ανδριάντα του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου, που έπεσε στα Ίμια στις 31 Ιανουαρίου 1996 μαζί με τους ήρωες Έκτορα Γιαλοψό και Χριστόδουλο Καραθανάση.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Σήμερα, με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, στον ανδριάντα του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου, τιμούμε τους τρεις Έλληνες αξιωματικούς που έπεσαν ηρωικά στα Ίμια. Η μνήμη των ηρώων ενώνει το έθνος, ενώνει τους Έλληνες.

Είναι αυτές οι επέτειοι που δεν πρέπει ούτε να ξεχνούμε, ούτε να απουσιάζουν».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η πρωτοβουλία σας να ρίξετε στεφάνι στο βράχο των Ιμίων προκάλεσε τους Τούρκους, παρενοχλήθηκε το ελικόπτερο...

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν προκάλεσε κανέναν. Η Ελλάδα ασκεί την εθνική της κυριαρχία στον ελληνικό εναέριο χώρο, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και δεν προκαλεί κανέναν η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας.

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις