Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Άμυνας των Σκοπίων

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Άμυνας των Σκοπίων
Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Άμυνας της ΠΓΔΜ και από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι ανακοίνωσε ο Άρμπεν Λαμπένιστα.

Όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η επιλογή του να παραιτηθεί αποτυπώνει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται το DUI απέναντι στην πολιτική κρίση στη χώρα και για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με μια σειρά σημαντικών ζητημάτων για την ΠΓΔΜ.
Ο Λαμπένιστα κατηγορεί την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι διάκειται εχθρικά απέναντι στους Αλβανούς της χώρας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Λαμπένιστα, ο οποίος ανέλαβε υφυπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα, τον Απρίλιο του 2014, γνωστοποίησε ότι θα υποβάλει την παραίτηση του από τη θέση του υφυπουργού Άμυνας τη Δευτέρα.
Ο Λαμπένιστα γίνεται ο πρώτος κυβερνητικός παράγοντας που παραιτείται από τότε που ξέσπασε η πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ, η οποία κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει τη χώρα.
Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσιοποίησε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), ορισμένοι υπουργοί και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι φέρονται να εκφράζονται ιδιαίτερα απαξιωτικά και με προσβλητικό τρόπο για τους Αλβανούς στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι αποτελούν το 25% του πληθυσμού της χώρας.
«Εγώ δεν μπορώ να κάθομαι στο ίδιο τραπέζι και να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους», ανέφερε ο Άρμπεν Λαμπένιστα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις