Απίστευτη δήλωση πρώην κατασκόπου για το Facebook…

Η μεγάλη ισχύς των αποκαλούμενων ως «μέσων κοινωνικής δικτύωσης» είναι δεδομένη και αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά της εποχής που ζούμε. Η ισχύς αυτή είναι φυσικό να επηρεάζει και τον τομέα της ασφάλειας, από την προσωπική, μέχρι την ασφάλεια μιας κρατική οντότητας, ή ακόμα και σε υπερεθνικό επίπεδο.

Την «ασύμμετρη» ισχύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνόψισε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής κατασκοπείας του Ισραήλ, παρασημοφορημένος πιλότος λόγω της συμμετοχής του στην ισοπέδωση του πυρηνικού αντιδραστήρα Οσιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, πτέραρχος εν αποστρατεία πλέον, συνεχίζοντας τη δράση του σε διευθυντικό πόστο του Ινστιτούτου Μελετών Εθνικής Ασφαλείας (Institute for National Security Studies) με έδρα το Τελ Αβίβ, Άμος Γιάντλιν…
«Το πιο επικίνδυνο έθνος στη Μέση Ανατολή, είναι το ‘κράτος του Facebook’ (state of Facebook) [παράφραση του ‘state of Israel’ που σημαίνει κράτος του Ισραήλ’]» και συνέχισε: «Έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ από οποιονδήποτε λειτουργεί μια ένοπλη δύναμη… αντίθετα με το παρελθόν, δεν υπάρχει πλέον ζωτική απειλή που να απειλεί το Ισραήλ. Είναι όμως στρατηγική απειλή».
Ο Γιάντλιν επισήμανε ότι δεν έχουν επενδυθεί αρκετά στην αντιμετώπιση του όγκου του αντισημιτικού υλικού που διακινείται στο διαδίκτυο, παρότι το Ισραήλ είναι γενικά μια οργανωμένη στο επικοινωνιακό πεδίο χώρα τα τελευταία χρόνια.
Τις αναφορές ο Γιάντλιν τις έκανε μιλώντας στο συνέδριο «CyberTech Conference» που αφορούσε στις τεχνολογίες του διαδικτύου, τη στιγμή κατά την οποία η χώρα αντιμετώπιζε σοβαρή διαδικτυακή επίθεση στο δίκτυο διανομής ηλεκτρισμού…

http://www.defence-point.gr/news/?p=146013

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις