Με το ερώτημα της αποπομπής παραπέμπονται οι 3 Ευέλπιδες για το καψόνι! Σωστό ή λάθος;

Με το ερώτημα της αποπομπής παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο της Σχολής Ευελπίδων οι τρεις τριτοετείς που έκαναν καψόνι σε πρωτοετή συνάδελφό τους. Η απόφαση της διοίκησης της ΣΣΕ που έχει το πράσινο φως της ηγεσίας του ΓΕΣ είναι να τηρηθεί σκληρή γραμμή για να παταχθούν τέτοια φαινόμενα.
Η συζήτηση που ήδη έχει ξεκινήσει θα είναι μεγάλη.Πολλοί θα ισχυριστούν ότι δεν είναι πρωτοφανές περιστατικό για να επισύρει ακόμη και την ποινή της αποπομπής.Θα επικαλεστούν ίσως δεκάδες άλλα περιστατικά πολύ σοβαρότερα που έχουν γίνει στο παρελθόν και δεν είχαν τόσο σοβαρές συνέπειες για τους θύτες.
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Σύμφωνα με την οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει σαφές ότι στις Στρατιωτικές Σχολές όπως η ΣΣΕ “χτίζονται” οι ηγέτες του μέλλοντος.Και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές επειδή ήταν “κανόνας” τη …δεκαετία του 50 και του 60.Και αργότερα βεβαίως.Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές και είναι αλήθεια ότι κάθε φορά που είχαμε τέτοια περιστατικά το “συγχωροχάρτι” που δινόταν προετοίμαζε το επόμενο επεισόδιο.
Δεν θα αποφασίσουμε εμείς αλλά το Συμβούλιο της ΣΣΕ.Το οποίο θα πρέπει να κοιτάξει το νόμισμα και από τις δύο πλευρές. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα πρέπει κάποια στιγμή το θέμα ταμπού του εκσυγχρονισμού της ΣΣΕ να ανοίξει.Θα επανέλθουμε…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις