Ειδικά μισθολόγια: Μέχρι πότε πρέπει το ΥΠΟΙΚ να αυξήσει τους μισθούς των ενστόλων

 Image 
Αναβολή κατά μια ημέρα πήρε η συνεδρίαση των Σωμάτων Ασφαλείας που θα εξετάσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την επίδοσή της στο υπουργείο Οικονομικών.


Τα έγγραφα επεξεργάζονται οι νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ Χαρ. Μπουκουβάλας και Ρ. Μπαρμπούρης, οι οποίοι και προετοιμάζουν την επίδοση με δικαστικό κλητήρα στο υπουργείο Οικονομικών της απόφασης.

Οι ομοσπονδίες των ενστόλων θέλουν με αυτό τον τρόπο να καλέσουν την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που ορίζουν ότι θα πρέπει τα ειδικά μισθολόγια να προστατεύονται και πως θα πρέπει οι μισθοί να επανέλθουν στα επίπεδα προ του 2012.

Η εφαρμογή της απόφασης είναι υποχρεωτική επειδή είναι αμετάκλητη, λέει στο Onalert.gr o νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ Χάρης Μπουκουβάλας, ο οποίος έχει αναλάβει την επίδοση της απόφασης στο υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα λέει χαρακτηριστικά ότι "είναι αμετάκλητη επειδή είναι απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν υπάρχει ανώτερος βαθμός ούτε άλλο ένδικο μέσο που μπορεί να ασκήσει το κράτος κατά αυτής της απόφασης".

Η απόφαση θα επιδοθεί τόσο στον αρμόδιο υπουργό των Οικονομικών όσο και στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. "Η κυβέρνηση οφείλει μέσα σε εύλογο χρόνο να συμμορφωθεί στο διατακτικό της απόφασης, που σημαίνει ότι θα πρέπει να πάψει να εφαρμόζει τον αντισυνταγματικό πλέον νόμο 4307/14" λέει ο κ. Μπουκουβάλας.

Αυτό οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα ότι πιθανή ρύθμιση των ειδικών μισθολογίων δεν θα μπορεί να έχει μειώσεις ή να είναι δυσμενέστερη των όσων ίσχυαν μέχρι τον Ιούλιο του 2012.


ΠΗΓΗ:http://www.onalert.gr/stories/eidika-misthologia-mexri-pote-prepei-to-ypoik-na-afksisei-tous-misthous-twn-enstolwn/51592
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις