Η μάχη της Μοσούλης ξεκίνησε και οι ΗΠΑ δηλώνουν “υπερήφανες” που συμμετέχουν

battle-of-mosul-iraq-future
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δηλώνει περήφανη που στέκεται δίπλα στους συμμάχους της, αφότου ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι ανακοίνωσε την έναρξη μιας επιχείρησης για την ανάκτηση της Μοσούλης, πρωτεύουσας του λεγόμενου χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

“Ο πρωθυπουργός Αμπάντι εξέδωσε διαταγές να ξεκινήσουν μεγάλες επιχειρήσεις να απελευθερωθεί η Μοσούλη μετά από δύο χρόνια σκοταδισμού υπό τους τρομοκράτες της ISIL” (όπως είναι επίσης γνωστό το Ισλαμικό Κράτος), είπε σε μήνυμα στο Twitter ο Μπρετ Μακ Γκούρκ, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη συμμαχία εναντίον του ΙΚ.
“Κάθε επιτυχία στις ηρωικές ιρακινές δυνάμεις, τους Κούρδους Πεσμεργκά, και τους εθελοντές της Νινευή. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μαζί σας στην ιστορική αυτή επιχείρηση”, είπε ο Μακ Γκούρκ.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
http://www.militaire.gr/%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις