“Κράξιμο” κατά Ερντογάν μέσα από την Τουρκία για τη Λωζάνη! “Διάβασε λίγη ιστορία”

erdogan.jpg
Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Πολλές και ποικίλες οι αντιδράσεις στην Τουρκία για τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος για τη συνθήκη της Λωζάνης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κιλιτσντάρογλου υπενθύμισε στον Ερντογάν ότι κάθεται σε εκείνη την καρέκλα χάρη στη Λωζάννη.
Η εγγονή του Ισμέτ Ινονού , Gulsun Bilgehan και βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος κάλεσε τον Ερντογάν να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλά για τον Ινονού και του συνέστησε  να διαβάσει λίγη ιστορία.
O αρχηγός του Κόμματος Vatan , Dogu Perincek  σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αϊντινλίκ συγκρίνει τα επιτεύγματα αυτών που σήμερα κατηγορεί ο Ερντογάν , με αυτά που έκανε το κυβερνών κόμμα.  Ενδεικτικά αναφέρει:“Εσείς διαμελίσατε τη χώρα και δεν μπορεί να γίνεται ούτε το νυχάκι του Κεμάλ, του Ινονού, του Μπαγιάρ και του Τσακμάκ. Δημιούργησαν Στρατό ενώ εσείς διαλύσατε τις  Ένοπλες Δυνάμεις. Εκείνοι έφτιαχναν εργοστάσια για το λαό , τα οποία εσείς πουλήσατε σε ξένους. Ο λαός θα σας εξαφανίσει και δεν θα μπορέσει να σας σώσει ούτε η Αμερική”.
Ο δημοσιογράφος Γιλμάζ Οζντίλ αναδημοσιεύει όλες σχεδόν τις δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν στην επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης από το  2003-2016.
Ο Πρόεδρος ομολόγησε αρκετές φορές ότι η Λωζάννη είναι η ιδρυτική πράξη της Δημοκρατίας, ο τίτλος ιδιοκτησίας της  χώρας.
Ο  αρθρογράφος καταλήγοντας γράφει:”Ο ηγέτης του αιώνα αναιρεί αυτά που λέει πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι. Ευτυχώς τη Λωζάννη την υπέγραψε ο Ινονού και για αυτό ισχύει λέξη προς λέξη 93 χρόνια”.
Επίσης, ο Εμιν Τσολασάν, αναφερόμενος σε όλα όσα είπε ο Ερντογάν τονίζει:”Δεν είναι δυνατόν να διαστρεβλώνει τις ιστορικές αλήθειες. Δεν μπορεί ένας Πρόεδρος, έστω και για εσωτερική κατανάλωση, να πέφτει σε τέτοιες αντιφάσεις. Είναι ντροπή, είναι κρίμα, είναι αμαρτία”.

http://www.militaire.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B7-%CE%BB%CF%89%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%B1/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις