Γιοφύρι της Άρτας το Ενοποιημένο Σύστημα Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας

sarisa11
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόκειται για ένα έργο σήριαλ το οποίο όσο δεν ολοκληρώνεται φέρνει όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο να χάσουμε τα ΝΑΤΟϊκά κονδύλια τα οποία το χρηματοδοτούν.Ο λόγος για το   «Ενοποιημένο Σύστημα Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας (ΕΣΕΕΘΑ)».Το Militaire.gr  έχει ασχοληθεί με το ΕΣΕΕΘΑ κι άλλες φορές. 

Εργοληπτική κοινοπραξία  έχει αναλάβει τη σύμβαση ύψους 13.253.310 Ευρώ με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για  την εκτέλεση  τμήματος  του έργου   «Ενοποιημένο Σύστημα Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας (ΕΣΕΕΘΑ)» εντός 24 μηνών .
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει εκχώρηση του εργολαβικού ανταλλάγματος και ότι η υπάρχει πρόβλημα με ζημιές και οφειλές προς το δημόσιο.
20  μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης επιδιώκεται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, από την ανάδοχο Κοινοπραξία στα πλαίσια της υπάρχουσας σύμβασης  η ολική αντικατάσταση των υλικών και του λογισμικού που προσφέρθηκαν καθώς και των αντίστοιχων προμηθευτών βάσει των οποίων εξετάσθηκε η τεχνική εμπειρία και δυνατότητα εκτέλεσης του έργου καθώς και οι προσφερόμενες υπηρεσίες υποστήριξης. Τα υλικά που προσφέρθηκαν στο διαγωνισμό αξιολογήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια και έχουν συμβασιοποιηθεί , ενώ τα προτεινόμενα νέα υλικά δεν έχουν αξιολογηθεί.
Πηγές αναφέρουν ότι ο ΥΕΘΑ επιθυμεί την υλοποίηση του έργου χωρίς να χαθούν οι Νατοϊκές πιστώσεις, με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και με την επισήμανση  ότι οι υπεύθυνοι θα ελεγχθούν.
Με δεδομένο ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΝΑΤΟ είναι επόμενο ότι πρέπει να εκτελεσθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού και της σύμβασης και οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στο φυσικό και οικονομικό αντικείμενου του έργου είναι παράνομη, σύμφωνα με τον νόμο περί δημοσίων έργων και την έγκριση χρηματοδότησης του ΝΑΤΟ.
Μένει να δούμε πότε και πως θα τελειώσει το σήριαλ του ΕΣΕΕΘΑ.

http://www.militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις