Καμμένος: Πολύτεκνες οικογένειες ανέργων στα ακριτικά νησιά


Στόχος του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας

Το υπουργείο Άμυνας θα καλύπτει τα έξοδα διαμονής, διατροφής και διαβίωσης σε δύο πολύτεκνες οικογένειες ανέργων, με μοναδική υποχρέωσή τους να εγκατασταθούν στην ακριτική νησίδα Ερεικούσα, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Διαπόντιων νησιών, το οποίο βρίσκεται στη μέση της Αδριατικής, μεταξύ Κέρκυρας και Ιταλίας.

Την εξαγγελία αυτή έκανε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που επισκέφθηκε την Ερεικούσα, το Μαθράκι και τους Οθωνούς (σ.σ.: Τα νησιά που αποτελούν το σύμπλεγμα των Διαπόντιων), συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Β. Τελλίδη και έχει ιδιαίτερη σημασία αφού δικαιώματα για υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα κ.λπ. έχουν μόνο τα νησιά που κατοικούνται. Κατά συνέπεια, ο σχεδιασμός του υπουργού Άμυνας βρίσκεται σε απόλυτα σωστή κατεύθυνση και θωρακίζει διαχρονικά τη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που ολοένα εγείρονται διάφορες περίεργες διεκδικήσεις από τον Ερντογάν.

Ο Π. Καμμένος προχώρησε στην εξαγγελία αυτή, συγκινημένος, όταν συνομίλησε με τον μοναδικό μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Ερεικούσας, τον Λέοντα.


Όπως είπε, σκέφτηκε αυτήν τη λύση για να έχει συμμαθητές ο Λέων αλλά και για να τονωθούν οι ακριτικοί πληθυσμοί. Για τον λόγο αυτό θα αποσπαστεί αμέσως και γιατρός για να υπάρχει μόνιμα πρωτοβάθμια περίθαλψη σ’ όλα τα νησιά.

Όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας, «η εγκατάσταση οικογενειών ανέργων στα ακριτικά νησιά θα γίνει στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που επεξεργάζεται το υπουργείο». «Με το πρόγραμμα αυτό», υπογράμμισε, «θα δώσουμε ένα κίνητρο ζωής μέσα σε αυτήν την οικονομική κρίση, που έχει θύματα πολλές οικογένειες. Για να δουν ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, που δεν είναι η Ελλάδα των μεγάλων πόλεων και της ανεργίας, αλλά η Ελλάδα που μπορεί και χαμογελάει ακόμα».

«Στόχος», όπως είπε, «είναι να δημιουργηθούν ξανά συνθήκες ανάπτυξης στα νησιά και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα νησιά μας δεν είναι μόνο θέρετρα, είναι και τόποι όπου υψώνεται η ελληνική σημαία και προστατεύεται η εθνική κυριαρχία. Θέλω να πω ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος γνωρίζει καλά το νησί και τους κατοίκους, μου ζήτησε να είμαστε σήμερα εδώ και η κυβέρνηση θα κάνει αυτό το βήμα».

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η εθνική κυριαρχία της χώρας βεβαίως και διαφυλάσσεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας. Αλλά όχι μόνο από αυτές. Η παρουσία των ακριτών μας στα νησιά είναι ένα εθνικό έργο.

Είναι ένα έργο διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Αν τα νησιά εγκαταλειφθούν, τότε δεν θα πάψει μόνο να υπάρχει ζωή στα νησιά, αλλά θα πάψει να υπάρχει και υφαλοκρηπίδα, θα πάψει να υπάρχει η παρουσία της πατρίδας και η έπαρση της ελληνικής σημαίας», κατέληξε ο κ. Καμμένος.


(ΠΑΡΟΝ 04/12/2016)
http://staratalogia.blogspot.gr/2016/12/blog-post_7.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις