Τι πραγματικά συμβαίνει με την αντικατάσταση μουφτήδων στη Θράκη

thrace
Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντικατάσταση των μουφτήδων στους νόμους Ξάνθης και Ροδόπης προκάλεσε μια σειρά σεναρίων που διακινούνται μάλλον για για λόγους που έχουν να κάνουν με την κομματική αντιπαράθεση και τη λογική της “φουλ αντιπολίτευσης” σ΄ όλα. Η Θράκη όπως άπειρες φορές έχουμε γράψει δεν προσφέρεται γι΄ αυτά τα ανόητα παιχνίδια.

Τι έχει συμβεί με τους μουφτήδες σε Ροδόπη και Ξάνθη;
  O Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου μουφτής στον νομό Ξάνθης και ο Χαφούζ Τζεμαλή Μέτσο μουφτής του νομού  Ροδόπης διορίσθηκαν από το ελληνικό κράτος το 1991 και υπηρετούν ως και σήμερα. Όλες οι κυβερνήσεις από τότε ως σήμερα τους στηρίζουν και υπάρχει άψογη συνεργασία. Σήμερα σε ηλικία σχεδόν 80 χρόνων με πλούσια εμπειρία και τεράστια γνώση, η απλή  λογική λέει ότι ήρθε ο καιρός να τους διαδεχτούν νεότεροι. Η Θράκη θέλει …αντοχές.
Διαβάσαμε επίσης ότι αρνούνται να παραιτηθούν και να υπογράψουν τις παραιτήσεις τους, εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία και αγωνία τους ακόμη και για την ζωή τους, καθώς θεωρούν ότι τους αφήνουν ακάλυπτους στις ορέξεις των Προξενικών και φανατικών!!! Μα αν πιστέψουμε αυτήν την εκδοχή σημαίνει ότι το «παιχνίδι» έχει ξεφύγει στην Θράκη .
 Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναγνωρίσει ως Μουφτήδες, τους «Ψευτομουφτήδες» Ξάνθης και Ροδόπης, αλλά θέλει απλά να αντικαταστήσει τους δυο Σινίκογλου και Τζεμαλή με δυο νέα πρόσωπα Πομάκικης καταγωγής. Αν έτσι έχουν τα πράγματα νομίζουμε ότι  η κυβέρνηση κλείνει «λογαριασμούς» και φιλοδοξίες με κίνηση «ρουα ματ»
 Αυτές όμως είναι οι δικές μας εκτιμήσεις, γιατί ο μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τα δημοσιεύματα, σε αντίθεση με τον μουφτή Ροδόπης Χαφούζ Τζεμαλή Μέτσο που διέψευσε κατηγορηματικά τα εν λόγω δημοσίευμα καθώς και ότι του ζητήθηκε να πάει Αθήνα για να παραιτηθεί.
militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις