Διώχνουν την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών από τον Βόλο


Αποτέλεσμα εικόνας για 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Υπό διωγμό η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών από τον Βόλο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, υπάρχει ειλημμένη απόφαση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για την κατάργηση της πιο νευραλγικής επιχειρησιακά μονάδας, όπως είναι η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, από το Στρατόπεδο Γεωργούλα του Βόλου, και η μεταφορά της στον Αυλώνα. Σε αναβρασμό συνολικά 1.000 στρατιωτικοί και στρατιώτες. Βαρύ το πλήγμα για την τοπική οικονομία και όχι μόνο, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στις αρχές της εβδομάδας, μέσα στην 32η Ταξιαρχία έφτασε εγγράφως η απόφαση του αρχηγού ΓΕΣ. Σύμφωνα με αυτή, έχει αποφασιστεί η μεταφορά της μονάδας στον Αυλώνα. Η μεταφορά μάλιστα σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, εντός του πρώτου μήνα του 2018.
Η 32η Ταξιαρχία καλύπτει επιχειρησιακά μεγάλο μέρος του σχεδιασμού της άμυνας του στρατού ξηράς πανελλαδικά, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο νευραλγικές μονάδες πανελλαδικά, ενώ σε επίπεδο Μαγνησίας είναι η μεγαλύτερη σε στρατιωτικό μέγεθος μονάδα, αφού συμμετέχουν σε αυτή το 60% των στρατιωτικών και στρατιωτών του Νομού.
Συνολικά στη μονάδα υπηρετούν 450 στρατιωτικοί και 550 κληρωτοί στρατιώτες. Οι στρατιωτικοί αυτοί με τις οικογένειές τους κατοικούν ως επί το πλείστον στον Βόλο, ενώ οι στρατιώτες που υπηρετούν στη μονάδα, στην έξοδό τους επισκέπτονται και περνάνε τον χρόνο τους εντός του Βόλου, συνεπώς η μεταφορά της μονάδας αυτής εκτός Μαγνησίας θα σημάνει ένα σκληρό χαστούκι για την τοπική οικονομία.
Από προχθές, μέσα στην 32η Ταξιαρχία επικρατεί αναβρασμός, τόσο μεταξύ των στρατιωτικών στελεχών όσοι και των κληρωτών οπλιτών, πολλοί από τους οποίους κατάγονται από τον Βόλο αλλά και από γειτονικούς νομούς της Θεσσαλίας, και οι οποίοι λόγω της κρίσης, βρίσκονται κοντά στις οικογένειές τους και τώρα θα κληθούν να «ξεσπιτωθούν».
Στρατιωτικές πηγές τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως η συγκεκριμένη απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας του ΓΕΣ είναι ακατανόητη, ενώ επίσης υπογράμμιζαν εκτός όλων των άλλων, πως πρόκειται για ένα πλήγμα που θα επιφέρει στην ήδη τραυματισμένη οικονομικά και κοινωνικά περιοχή ακόμη ένα πολύ σοβαρά χτύπημα.
Θεωρείται εξάλλου βέβαιο, πως η αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναμένεται να προκαλέσει, έντονες αντιδράσεις, καθώς αν δεν υπάρξει άμεση ενεργοποίηση των τοπικών φορέων και δρομολογηθεί η μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας, το πλήγμα θα είναι τεράστιο για την περιοχή.
«Χρυσώνουν το χάπι» σε άλλες περιοχές
Οπως πληροφορείται ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η συγκεκριμένη απόφαση του αρχηγού ΓΕΣ για την 32η Ταξιαρχία του Στρατοπέδου Γεωργούλα, ελήφθη προκειμένου να «χρυσωθεί» το χάπι σε άλλες περιοχές, στις οποίες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της στρατιωτικής ηγεσίας, έπρεπε να κλείσουν Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αλλά και το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα. Επειδή ωστόσο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην Αττική, ο σχεδιασμός άλλαξε και επιλέχτηκε τα «χτυπήματα» να δοθούν σε άλλες περιοχές όπως ο Βόλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διαταγή του ΓΕΣ η οποία έφτασε στο στρατόπεδο Γεωργούλα αρχές της εβδομάδας, προβλέπει μέχρι τις 26 Ιανουαρίου «μετακίνηση - μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας στο στρατόπεδο του Αυλώνα για επιχειρησιακούς λόγους». Μάλιστα τις επόμενες μέρες στον Βόλο αναμένεται και ανώτερο κλιμάκιο στελεχών του ΓΕΣ, που θα επιβλέψει τις διαδικασίες μετακίνησης της Ταξιαρχίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις