Στην Ελλάδα οι Ιταλοί δήμαρχοι που χαρίζουν τον μισθό τους


Την Αθήνα θα επισκεφθούν στις 29 Φεβρουαρίου οι Ιταλοί δήμαρχοι που δημιούργησαν το κίνημα «Μεγάλη Ελλάδα» και προσέφεραν τον μισθό τους στην χώρα μας, σε μια συμβολική χειρονομία συμπαράστασης στην Ελλάδα, εν μέσω κρίσης.
Στην Ελλάδα οι Ιταλοί δήμαρχοι που χαρίζουν τον μισθό τους
Μετά από πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), οι Ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι και Τζιοβάνι Μοσκατιέλο, δημιουργοί του κινήματος αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα» (Magna Grecia) θα βρεθούν στην Αθήνα, στις 29 Φεβρουαρίου.

Οι δυο δήμαρχοι των πόλεων Κάβα Ντε' Τιρένι και Μπαρονίσι της Κάτω Ιταλίας, συγκίνησαν με την απόφασή τους να προσφέρουν τον μισθό τους στη χώρα μας, για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την παρούσα, κρίσιμη περίοδο.
Οι δυο φιλέλληνες πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, με τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ, Απόστολο Κοιμήση και τον δήμαρχο των Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρο.
Στην Ελλάδα οι Ιταλοί δήμαρχοι που χαρίζουν τον μισθό τους
«Η απόφασή μου μπορεί να χαρακτηριστεί και βιογραφική, θα μπορούσαμε να πούμε: έχω ζήσει, για μια μικρή περίοδο στην Ελλάδα και έχω πολλούς φίλους, οι οποίοι μου μίλησαν για τις τεράστιες, ακραίες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν καθημερινά», δήλωσε ο Γκάλντι.
Από την πλευρά του ο Τζιοβάνι Μοσκατιέλο τονίζει ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι η Ευρώπη δεν είναι φτιαγμένη μόνο από σπρεντς και τραπεζικά επιτόκια. Η κίνηση αυτή αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από όλους όσους νιώθουν υπερήφανοι που είναι Ιταλοί».
Οι Ιταλοί δήμαρχοι, κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, πρόκειται να επισκεφθούν και την Ακρόπολη, και το Νέο Μουσείο της.
Πηγή: www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις