Το Κοράνι «προκαλεί» άλλα 8 θύματα στο Αφγανιστάν

Οχτώ νέα θύματα καταγράφηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν, όπου συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι αιματηρές διαμαρτυρίες με αφορμή την καύση Κορανίων σε αμερικανική βάση και παρότι ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε συγγνώμη από τον Αφγανό πρόεδρο Χ. Καρζάι.
Το Κοράνι «προκαλεί» άλλα 8 θύματα στο Αφγανιστάν
Με επιστολή του προς τον Αφγανό πρόεδρο Χ. Καρζάι, ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε επισήμως συγγνώμη για το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε πραγματικό λάθος, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι αμερικανικές αρχές θα ανακρίνουν όλους αυτούς που ευθύνονται για το περιστατικό. Παράλληλα ο Καρζάι μιλώντας στην βουλή εξήγησε ότι ένας αμερικανός αξιωματικός ήταν υπεύθυνος για την καύση, αλλά απέδωσε το περιστατικό σε «άγνοια».
Απ' ότι φαίνεται πάντως ούτε η συγγνώμη του Ομπάμα, ούτε οι διευκρινίσεις του Καρζάι δεν στάθηκαν ικανές να συγκρατήσουν το κύμα των βίαιων διαδηλώσεων που συνεχίζονται σε όλο το Αφγανιστάν, αφού στους 7 νεκρούς της Τετάρτης, προστέθηκαν σήμερα άλλοι 8.

Μεταξύ αυτών και δυο αμερικανοί στρατιώτες της Νατοϊκής δύναμης που σκοτώθηκαν από αφγανό στρατιώτη ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον τους και διέφυγε μέσα στο πλήθος. Ένοπλοι επιτέθηκαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ πλήθη φώναζαν «Θάνατος στον Ομπάμα», πέταξαν πέτρες και έκαψαν αμερικανική σημαία.

Την βία υποδαύλισαν και οι Ταλιμπάν, καλώντας τους Αφγανούς να επιτεθούν και να σκοτώσουν όλους τους δυτικούς σε αντίποινα για την βεβήλωση του Κορανίου.

Σε ανακοίνωσή τους, προτρέπουν τους συμπατριώτες τους «να μην σταματήσουν να διαμαρτύρονται» αλλά να επιτεθούν σε στρατιωτικές βάσεις και στρατιωτικό προσωπικό ώστε «να τους δώσουν ένα μάθημα, ότι δεν θα τολμήσουν ποτέ ξανά να προσβάλουν το Ιερό Κοράνι».

Πηγή: www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις