Αρχίζει τις έρευνες στην κατεχόμενη Κύπρο η Τουρκία


Η Τουρκία αρχίζει τις έρευνες στην Κύπρο, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ), Μεχμέτ Ουισάλ, τονίζοντας ότι εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσουν τις έρευνες φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου. Οι έρευνες αφορούν και το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου προσθέτοντας ότι  »έχουμε ξεκινήσει την αποστολή εξοπλισμού μας εκεί».
Η Milliyet, που αναφέρεται στο θέμα, σημειώνει ότι η Τουρκία μετά την εύρεση φυσικού αερίου από την Κύπρο είχε δώσει το σήμα για την έναρξη των δικών της εργασιών. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η αγγλόγλωσση Hurriyet Daily News. Αυτό ανακοινώθηκε και από την εταιρεία Petroleum Corporation (TPAO).
Η Τουρκία και οι τουρκοκύπριοι έχουν υπογράψει »συμφωνία» πάνω στην οποία πατούν  για την έρευνα. Εν τω μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος Ντερβίς Έρογλου πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα .
Να θυμίσουμε ότι , όπως έγραψε ήδη η prionokordela.gr  η Άγκυρα επιχειρεί να παίξειένα «ενεργειακό» παιχνίδι ακόμη και με το Ισραήλ.
Ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι το φυσικό αέριο που έχει βρεθεί στη Μεσόγειο μπορεί να περάσει με αγωγό από την Τουρκία, αρκεί το Ισραήλ να ζητήσει μία “πολιτική” συγγνώμη για όσα έγιναν με το πλοίο »Μάβι Μαρμαρά».
«Αν η κατάσταση με το Mavi Marmara δεν είχε φτάσει σε αυτό το σημείο, θα υπήρχε ένας σημαντικός αριθμός κοινών σχεδίων δυνατών στην περιοχή», είπε ο κ. Γιλντίζ.

Πηγή: www.prionokordela.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις