Τουρκικό περιπολικό φωτογράφιζε σήμερα την Ζουράφα και Ελληνικά αλιευτικά


Τουρκικό περιπολικό φωτογράφιζε σήμερα την Ζουράφα και Ελληνικά αλιευτικά
Τελικά καθημερινά στην περιοχή της βραχονησίδας "Ζουράφα" βορειοανατολικά της Σαμοθράκης παίζεται και ένα διαφορετικό έργο.
Σήμερα Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι στην βραχονησίδα "ζύγωσε"  Τουρκικό περιπολικό σκάφος, που έχει έδρα την Ίμβρο με αριθμό 4 και την φωτογράφιζε.
Έλληνες ψαράδες που ήταν στην περιοχή νόμισαν στην αρχή ότι ήταν το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης και το οποίο βγήκε για να διώξει δύο Τούρκικα αλιευτικά που βρισκόταν και ψάρευαν στα 3 μίλια βόρεια από την βραχονησίδα (στα Ελληνικά χωρικά ύδατα).
Δεν είχαν όμως δίκαιο. Το σκάφος τους πλησίασε, είδαν την κόκκινη ρίγα που έχει,  τους φωτογράφισε  και έφυγε προς την Αίνο. Οι Έλληνες ψαράδες αρχίζουν πλέον να ανησυχούν. " Κάτι γίνεται κάθε μέρα εδώ " θα μας πει ο καπετάν Γιάννης που από χθες ψάρευε με παραγάδια στην περιοχή της Ζουράφας.

"Δεν είναι τυχαίο αυτό που γίνεται, να εμφανίζονται έτσι στα Ελληνικά χωρικά ύδατα οι Τούρκοι και να μην λογαριάζουν κανένα. Και ΄'οχι μόνο αυτό, μας τραβάνε και φωτογραφίες για να μας φοβίσουν..."συμπλήρωσε.
Μετά τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή του Θρακικού Πελάγους έχει έρθει και κάνει περιπολίες το σκάφος του λιμενικού σώματος από τον Πειραιά και βοηθάει αυτό της Σαμοθράκης που επισκευάσθηκε.
Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έφυγε χθες, κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, σε μία κίνηση να δείξουν οι Ελληνικές αρχές και έπειτα από τα σχετικά δημοσιεύματά μας, ότι το Θρακικό Πέλαγος φυλάγεται.
Μόνο που αυτή η κατάσταση από σήμερα το μεσημέρι και πάλι ανατράπηκε
...Ας έχουμε το νου μας εκεί συνεχώς....
Πηγή: www.faros24.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις