"Σφραγίστηκε" από το ΓΕΕΘΑ η εισαγωγή αλλοδαπών στις Ε.Δ!

Aνοίγει διάπλατα ο δρόμος για την είσοδο αλλοδαπών με ελληνική ιθαγένεια, στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθότι αναφέρεται σαφέστατα ότι υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτως του ΤΡΟΠΟΥ ΚΤΗΣΗΣ της ιθαγένειας το οποίο σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι δε ρωτάμε από που έρχεσαι ,που γεννήθηκες αλλά μόνο αν πήρες την ιθαγένεια.

Διευκρινίσεις για το διαγωνισμό επιλογής υποψήφιων σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ) δίνει το ΓΕΕΘΑ, κατόπιν σχετικών ερωτημάτων υποψήφιων σπουδαστών, επί της εγκυκλίου που έχει ήδη εκδοθεί.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζονται τα εξής:


α. Από τα πιστοποιητικά του εθνικού δημοτολογίου, έχει αφαιρεθεί ο τρόπος κτήσης της ιθαγένειας. Θα γίνονται δεκτά πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, όπου θα προκύπτει η ιθαγένεια και ο χρόνος κτήσης της. Τα δικαιολογητικά που λαμβάνονται μέσω ΚΕΠ είναι προϊόντα τηλεομοιοτυπίας (ΦΑΞ) και γίνονται δεκτά. Όσοι υποψήφιοι έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικό γέννησης σύμφωνα με υπόδειγμα παλαιοτέρων προκηρύξεων, για το τρέχον έτος μπορούν να τα υποβάλουν (θα γίνουν δεκτά). Σε κάθε περίπτωση το πιστοποιητικό, θα γίνεται δεκτό είτε έχει γίνει ταυτοπροσωπία (επικόλληση φωτογραφίας - θεώρηση) από αρμόδια αρχή είτε όχι.

β. Η υποβολή της αίτησης, της προκήρυξης, γίνεται μόνο με συστημένη αποστολή και όχι αυτοπροσώπως.

γ. Η Βεβαίωση πιστοποίησης λόγω μη προσκόμισης Υγειονομικών εξετάσεων, όπως αναφέρεται και στην παράγραφο 11 της σελίδας Γ-3 της προκήρυξης, αφορά μόνο στις περιπτώσεις όπου υποψήφιοι-ες αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να προσκομίσουν τις απαιτούμενες εξετάσεις (άποροι - ανασφάλιστοι), προκειμένου να προγραμματίζονται από τη ΔΑΕ - Σχολή πρώτης προτίμησης για υγειονομικές εξετάσεις στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

δ. Με το δεδομένο ότι οι υγειονομικές εξετάσεις θα πρέπει να έχουν γίνει εντός διμήνου προ των προκαταρκτικών εξετάσεων, καθώς επίσης και ότι οι γραπτές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας αρχίζουν την 21 Μαΐου 2012, θα γίνονται δεκτές εξετάσεις που έγιναν μεταξύ 23 Απριλίου και μετά, ακόμη και αν οριακά έχουν ξεπεραστεί το δίμηνο.

ε. Στην παραγρ. 2. δ. της σελίδας Γ-1-6, διευκρινίζεται ότι με την τροποποίηση του ΠΔ 56/2003 οι υποψήφιοι της ΣΙΡ επιπλέον δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί εγχείρηση για διόρθωση της διαθλαστικής ανωμαλίας με ακτινωτή κερατοτομή, ενώ εάν έχουν υποστεί διόρθωση διαθλαστικής ανωμαλίας με LASER, ο κερατοειδής πρέπει να είναι διαυγής, ο βυθός χωρίς παθολογικές αλλοιώσεις και η οπτική οξύτητα εντός των αναφερομένων στην παράγραφο ορίων.

στ. Το Γραφείο Ενημέρωσης κοινού του ΥΠΕΘΑ, έχει μεταφερθεί στην Μεσογείων 227 - 229 - Χολαργός - 15561 (τηλ: Στρατός Ξηράς 2106598661, Πολεμικό Ναυτικό 2106598662,Πολεμική Αεροπορία 2106598663 -4, Στρατολογικά θέματα 2106598667).

ζ. Όσον αφορά στη βεβαίωση του Λυκείου, θα γίνονται δεκτές και βεβαιώσεις διαφορετικές από το υπόδειγμα 5, αρκεί να αναγράφονται η διαγωγή και ο κωδικός υποψηφίου και να υπάρχει η σφραγίδα του Λυκείου και η υπογραφή του Λυκειάρχη.

η τρέχουσα εγκύκλιος περιλαμβάνει ορισμένες αλλαγές που ήδη είχε επισημάνει το ΓΕΕΘΑ:

- Οι ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών είναι περίπου ένα μήνα νωρίτερα.

-Η υποβολή γίνεται πλέον μόνο με συστημένη αποστολή και όχι αυτοπροσώπως.

-Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των υγειονομικών εξετάσεων και συγκεκριμένα οι εργαστηριακές εξετάσεις θα προσκομίζονται από τους υποψήφιους με δική τους ευθύνη και δεν θα διενεργούνται στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

-Προκηρύσσονται θέσεις για τη σχολή Ραδιοναυτίλων της Πολεμικής Αεροπορίας.

-Ο αριθμός των θέσεων θα γνωστοποιεί με νέα συμπληρωματική προκήρυξη, μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των συναρμοδίων Υπουργείων. 


defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις