Φιλιππίνες: Δώδεκα νεκροί σε επίθεση ανταρτών


Έντεκα στρατιωτικοί, ανάμεσά τους ένας αξιωματικός, και ένας πολίτης σκοτώθηκαν χθες σε μια επίθεση που οι αρχές πιστεύουν ότι έκαναν μαοϊκοί κομμουνιστές αντάρτες στις βόρειες Φιλιππίνες, σύμφωνα με την αστυνομία.
   
Οι στρατιώτες επέστρεφαν στη βάση τους όταν έπεσαν σε ενέδρα των ανταρτών στο χωριό Πιναπλάγιαν, στην επαρχία Ιφουγκάο, 255 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας.
   Ο διοικητής της αστυνομίας στην επαρχία Λόρενς Μομπαέλ είπε ότι ακόμα τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν.
   Οι στρατιώτες επέβαιναν σε τρία φορτηγά, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μιγκέλ Πουγιάο, εκπρόσωπο του στρατού. Κατά τον ίδιο, πολίτες που είχαν ζητήσει από τους στρατιώτες να τους πάρουν μαζί επέβαιναν σε ένα από τα οχήματα και μια γυναίκα σκοτώθηκε, ενώ ένας άνδρας τραυματίστηκε.
   Ο συνταγματάρχης είπε ότι η επίθεση μπορεί να έγινε σε αντίποινα για μια έφοδο του στρατού εναντίον καταυλισμού ανταρτών του Νέου Λαϊκού Στρατού το Σαββατοκύριακο, η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά εξ αυτών.
   Ο ΝΛΣ, ένοπλη πτέρυγα του εκτός νόμου μαοϊκού κομμουνιστικού κόμματος των Φιλιππίνων, διεξάγει ανταρτοπόλεμο στις Φιλιππίνες από το 1969. Σήμερα εκτιμάται ότι έχει κάπου 4.000 μαχητές, από περίπου 25.000 

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις