Τεχνητή ένταση δημιουργούν «κάποιοι» στην Αν. Μεσόγειο

Τεχνητή ένταση στην ανατολική Μεσόγειο επιχειρούν να στήσουν κάποιοι με δήθεν »πολεμικά παιχνίδια»: Ακόμα και Τούρκοι διπλωμάτες  διέψευσαν δημοσιεύματα μερίδας του ισραηλινού Τύπου -και όχι μόνο-  το ρεπορτάζ των οποίων ανέφερε  ότι η ναυτική άσκηση που πραγματοποίησαν το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα NOΒLE DINA ήταν σχεδιασμένη  να αντιμετωπίσει πιθανή τουρκική επίθεση ενάντια στις  κυπριακές  πλατφόρμες  άντλησης πετρελαίου. Όπως όμως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News  Τούρκοι διπλωμάτες  διέψευσαν το σενάριο αυτό.
Η  εφημερίδα καταχωρεί ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο έχει προγραμματιστεί και η επίσκεψη στη Συρία ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου.
Ακόμα, αναφέρεται ότι η Ρωσία  έχει πληροφορήσει την Τουρκία ότι το πολεμικό της πλοίο θα  ταξιδέψει προς το Λιμάνι της πόλης Τάρτους, της Συρίας , μέσω Βοσπόρου όπως και έγινε. Αυτό προκάλεσε δήλωση από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών ο οποίος, κατά την εφημερίδα,  προειδοποίησε ότι τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να ενεργούν με υπευθυνότητα στη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου της κρίσης της Συρίας.
Αναφέρεται ακόμα ότι  η Τουρκία έχει επεκτείνει την παραδοσιακά εκτελούμενη στην ξηρά  άσκηση “Anatolian Eagle” στη Μεσόγειο, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά και του τουρκικού στόλου.
Είναι σαφές λοιπόν ότι ενώ η όποια κινητικότητα  έχει κυρίως σχέση με την Συρία, κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν και την Ελλάδα, »βλέπουν» ασκήσεις της… Ρωσίας και άλλα ψυχροπολεμικά. Μέχρι και τους Τούρκους προβλημάτισαν…

Πηγή: www.prionokordela.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις