Αίγυπτος: Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου προσπαθήσει να μας επιτεθεί!

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ) το οποίο κυβερνά την Αίγυπτο Χουσέιν Ταντάουι είπε ότι ο στρατός της χώρας θα αμυνθεί έναντι του Ισραήλ εάν αυτό είναι αναγκαίο.
 Οι σχέσεις ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ έχουν επιδεινωθεί μετά τη λαϊκή εξέγερση η οποία ανέτρεψε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος είχε θέσει τη συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ στο επίκεντρο της πολιτικής του στην περιφέρεια. Το Ισραήλ λέει ότι ανησυχεί για το κενό ασφαλείας στην περιοχή του Σινά, στα σύνορα.
   Μιλώντας σε στρατιωτικούς στη χερσόνησο του Σινά στην διάρκεια ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων, ο Ταντάουι είπε: "Τα σύνορά μας, ειδικά αυτά στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, φλέγονται. Δεν επιτιθέμεθα σε γειτονικές χώρες αλλά θα υπερασπιστούμε το έδαφός μας. Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου προσπαθήσει να μας επιτεθεί ή να πλησιάσει τα σύνορά μας", μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.
   Η τοποθέτηση του Ταντάουι ακολουθεί την δήλωση του υπουργού Οικονομικών του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς την Κυριακή ότι η απόφαση του Καΐρου να αναστείλει τη συμφωνία παροχής αερίου στο Ισραήλ ρίχνει μια βαριά "σκιά στις συμφωνίες ειρήνης και την ειρηνική ατμόσφαιρα ανάμεσα στην Αίγυπτο και στο Ισραήλ".
   "Άρα οι ένοπλες δυνάμεις μας πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και μόνιμης ετοιμότητας για μάχη", δήλωσε ο Ταντάουι.
   Η Αίγυπτος, η πολυπληθέστερη αραβική χώρα, ήταν η πρώτη στον αραβικό κόσμο που συνήψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ το 1979, γεγονός που οδήγησε στην δολοφονία του προέδρου Ανουάρ Σαντάτ το 1981 από ισλαμιστές.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις