"H Τουρκία δεν μπορεί να παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις στη περιοχή..."




Την νέα στρατηγική άμυνας της Τουρκίας “σκιαγράφησε” σε ομιλία του στη Στρατιωτική Ακαδημία της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ,ο οποίος έκανε λόγο για “ενάρετη δύναμη”.


Η Τουρκία πρέπει να «τακτοποιήσει τα του οίκου της », αν φιλοδοξεί να γίνει μία «ενάρετη δύναμη”, είπε ο Γκιούλ.

Η Τουρκία πρέπει να επανεξετάσει την έννοια της άμυνας, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως “δύναμη του καλού” σε μια από τις πιο ταραγμένες περιοχές του κόσμου”,πρόσθεσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ .


«Πολιτικοί, οικονομικοί, κοινωνικοί και πολιτιστικοί παράγοντες είναι πια μέρος της εξίσωσης ασφάλειας. Αυτές οι παράμετροι, που αποτελούν την «ήπια δύναμη», έχουν προστεθεί στην «στρατιωτική δύναμη», που οδηγεί στην έννοια της «έξυπνης ισχύος», τόνισε ο Γκιουλ.


"Αυτό που εννοώ είναι, οι στόχοι θα πρέπει να επιτυγχάνονται με την αμοιβαία συνεργασία, όχι με την επιβολή. Η έννοιας, της ασφάλειας πρέπει να διασφαλίζεται όχι ενάντια στη θέληση των άλλων, αλλά σε συνεργασία μαζί τους”, είπε.

"Ακόμα κι αν φαίνεται πιο δύσκολο και περίπλοκο, αυτή είναι η έννοια που ταιριάζει στη δύναμη της χώρας μας», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Γκιουλ είπε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις στη περιοχή και αναφερόμενος στην “αραβική άνοιξη” ,υπερσπιζόμενος το Ισλάμ ,χαρακτηρίζοντας λάθος τη θέση ότι αυτό δεν είναι συμβατό με τη δημοκρατία.  

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις