Τουλάχιστον δέκα νεκροί από το νέο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στη βόρεια Ιταλία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα ημέρες την περιοχή Μόντενα στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τον σεισμό σκοτώθηκε ένας κάτοικος του χωριού Σαν Φελίτσε Σουλ Πάναρο, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερους από δέκα νεκρούς, επειδή υπάρχουν δεκάδες εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί στις βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής.

Τους δέκα έφτασαν οι νεκροί από το σεισμό που έπληξε τη Μόντενα της Ιταλίας, έγινε γνωστό από πηγές του Ερυθρού Σταυρού και καραμπινιέρους. 


Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9.06 τοπική ώρα Ιταλίας, μόλις μία εβδομάδα μετά το σεισμό που χτύπησε την ίδια περιφέρεια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα και να προκληθούν ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια.
Οι νεκροί έχουν φθάσει τους δέκα, βάσει των όσων μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η Corriere della Sera. Νεκροί είναι κάτοικοι και εργάτες, καθώς και ένας καθολικός ιερέας, που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια στις περιοχές Μεντόλα, Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Μιράντολα.
Στο χωριό Φινάλε Εμίλια κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ής Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία. Επίσης, εκκενώθηκαν πολλά σπίτια, αλλά και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα.
«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, αρκετοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από ερείπια» δήλωσε ο δήμαρχος του Σαν Φελίτσε Αλμπέρτο Σιλβέστρι.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί από τον σεισμό που έπληξε σήμερα το πρωί την περιοχή της Μόντενα, είναι τουλάχιστον δέκα. 

Πρόκειται για κατοίκους και εργάτες που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια στις περιοχές Μεντόλλα, Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Μιράντολα. 

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο, με την λειτουργία Wi Fi,  από την στιγμή που οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι εκτός λειτουργίας. 
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη βόρεια Ιταλία σπέρνοντας φόβο από το Βένετο έως τη Λομβαρδία. Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί στις 10.24 τοπική ώρα και στις 11:50.
Στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια.
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το νέο αυτό χτύπημα του Εγκέλαδου, μπορεί να προκλήθηκε από ένα νέο ρήγμα, διαφορετικό από εκείνο του σεισμού της 20ής Μαΐου.
Ιταλοί πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να προσπαθήσουν να απεγκλωβίσουν εργάτες που φέρονται να έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια σε βιομηχανία έξω από το χωριό Μεντόλα.
Σε όλη την βόρειο Ιταλία έχουν εκκενωθεί τα σχολεία, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι, σε πολλές περιπτώσεις, εκτός λειτουργίας.
Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο, με την λειτουργία Wi Fi, από την στιγμή που οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι εκτός λειτουργίας.

tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις