Αιματοχυσία εν μέσω εκλογών στη Συρία


Επτά πολίτες έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, εν μέσω των βουλευτικών εκλογών που οργανώνει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τρεις νέοι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σε ενέδρα των ενόπλων δυνάμεων και φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στο χωριό Ζουμπιάν, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.
Στην περιοχή του Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της χώρας, δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά των δυνάμεων του καθεστώτος ενώ στη Χάμα και τη Χομς άλλοι δύο δέχτηκαν επίθεση από ελεύθερους σκοπευτές. Στη Χάμα τραυματίστηκε τα ξημερώματα και ένα παιδί.

Επιπλέον, πέντε εκρήξεις έγιναν αισθητές στην πόλη Ιντλίμπ και, στην ίδια επαρχία, σημειώθηκαν μάχες μεταξύ στρατιωτών και λιποτακτών κοντά στην Αρίχα. Σύμφωνα πάντα με την ίδια οργάνωση, οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβαρδίζουν εδώ και ώρες την πόλη Ντμέιρ, στην επαρχία της Δαμασκού.

«Πολλές κοινότητες στην επαρχία Χάμα κατέβηκαν σε απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών» προσθέτει το Παρατηρητήριο. «Έχει κηρυχθεί γενική απεργία σε όλες τις συνοικίες της Χάμα: αγορές και καταστήματα έκλεισαν για να διαμαρτυρηθούν για την ανάδειξη του κοινοβουλίου των μαριονετών του Άσαντ» είπε μέσω Skype ο ακτιβιστής Άμπου Γάζι. «Το καθεστώς χορεύει πάνω στα πτώματα των μαρτύρων. Οι εκλογές αυτές είναι ένα προσβλητικό ψέμα» είπε ένας άλλος, ο Μούσαμπ αλ-Χαμάντι.

Το Παρατηρητήριο υποστήριξε ότι και στην επαρχία Ιντλίμπ «μποϊκοτάρονται οι εκλογές», κάτι που επιβεβαίωσε και ένας ακτιβιστής από την περιοχή, ο Νουρεντίν αλ-Άμπντο. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι διεξάγονται εκλογές στην πόλη Ιντλίμπ και στην επαρχία» είπε χαρακτηριστικά.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ δείχνει μασκοφόρους νέους να κρεμούν φωτογραφίες ανθρώπων που, σύμφωνα με τους ίδιους, σκοτώθηκαν από το καθεστώς, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που την αποκαλούν «Οι μάρτυρες μας είναι οι υποψήφιοι μας». «Οι Σύροι ενδιαφέρονταν περισσότερο για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές παρά για τις δικές μας», ειρωνεύτηκε ένας άλλος ακτιβιστής, ο Σακίμπ αλ-Τζάμπρι.

Στην ίδια τη Γαλλία, το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι βουλευτικές εκλογές στη Συρία «μοιάζουν με δυσοίωνη φάρσα», υπενθυμίζοντας ότι είναι ανάγκη να αναπτυχθούν τάχιστα όλοι οι παρατηρητές του ΟΗΕ στη χώρα αυτή.
«Το καθεστώς της Δαμασκού παραβιάζει κατάφωρα τις αποφάσεις 2042-2043 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως δείχνει η συνέχιση της καταστολής από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 30 άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μπερνάρ Βαλερό.

www.defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις