"Μπορούμε να κάνουμε και Ιούλιο,κρίσεις στις ΕΔ",λένε από ΥΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ


Αντιδρώντας στο δημοσίευμά μας περί κρίσεων στις ΕΔ, πηγές του ΥΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ μας επισήμαναν ότι “με την τροπολογία που έχει υπογραφεί,κρίσεις μπορούν να γίνουν και τον Ιούλιο”. Προσθέτουν δε ότι πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση ,ώστε να υπάρχει και συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ,η οποία είναι απαραίτητη.

Θα επισημάνουμε όμως τα εξής:

•Η καθυστέρηση των κρίσεων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών. Και δεν εννοούμε όσους αγωνιούν απλά για τη προαγωγή τους,αλλά για όσους αναμένουν να μάθουν που θα μετατεθούν.Γιατί οι κρίσεις έχουν άμεση σχέση με τις μεταθέσεις του προσωπικού.

•Αν οι κρίσεις γίνουν τελικά Ιούλιο,πότε θα βγουν οι μεταθέσεις-τοποθετήσεις των στελεχών και πότε ο κάθε αξιωματικός θα προλάβει να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του ,με πρώτη την εγγραφή των παιδιών του σε σχολείο;

•ΚΥΣΕΑ ,είτε υπάρχει κυβέρνηση που θα έχει προκύψει από εκλογές,είτε υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση θα υπάρχει.Συνεπώς το τυπικό μέρος της διαδικασίας μπορεί άψογα να λειτουργήσει.

•Η συγκυρία επιτρέπει να αποδειχτεί ότι οι κρίσεις στις ΕΔ δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τις όποιες πολιτικές,κυβερνητικές και πολύ περισσότερο κομματικές εξελίξεις. Οι ΕΔ λειτουργούν και πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα απ΄ όλα αυτά.Δεν ήταν αυτή η πραγματικότητα μέχρι σήμερα,αλλά μέσα σ΄ όλες τις αλλαγές μπορούμε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον αυτό θ΄ αλλάξει; 

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις