Για την τρίτη πυρηνική δοκιμή της ετοιμάζεται η Β.Κορέα !


Πληθαίνουν  οι ενδείξεις ότι η Β. Κορέα προετοιμάζεται για την πραγματοποίηση μίας νέας πυρηνικής δοκιμής της τρίτης συνολικά από την 9η Οκτωβρίου του 2006 που είχε πραγματοποιήσει την πρώτη της δοκιμή με ισχύ περίπου 1 κιλοτόνου.
Με βάση πληροφορίες που έχουν συλλεχτεί από δορυφόρους επισκόπησης οι βορειοκορεατικές αρχές έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό εργασίες στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών Punggye-ri στην βορειοδυτική περιοχή της χώρας κοντά στα σύνορα με την Κίνα και την Ρωσία.

Πρόκειται για υπόγειες εγκαταστάσεις οι οποίες φαίνεται ότι μεγαλώνουν συνεχώς αν κρίνει κανείς από τα υλικά που οι βορειοκορεάτες βγάζουν από το τούνελ στο οποίο  εργάζεται αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων. Οι τελευταίες φωτογραφίες που ο δορυφόρος τράβηξε από το πεδίο δοκιμών ήταν στις 18 Απριλίου του 2012 και συγκρίθηκαν με αυτές που είχαν τραβηχτεί στις 8 Μαρτίου του ιδίου χρόνου.
Συγκρίνοντας φωτογραφίες από τις δύο χρονικές περιόδους διακρίνεται η δημιουργία δύο χώρο εναπόθεσης υλικών ακριβώς έξω από την είσοδο του τούνελ. Η έκταση που καλύπτουν τα υλικά που έχουν εναποτεθεί στα δύο αυτά σημεία είναι κατά 300 τετραγωνικά μέτρα μεγαλύτερος από αυτό που είχε καταγραφεί το 2011. Συνολικά σύμφωνα με υπολογισμούς 8.000 κυβικά μέτρα υλικών έχουν εναποτεθεί έξω από την είσοδο του τούνελ καλύπτοντας μία έκταση 4.000 τετραγωνικών μέτρων. 
Έξω από το τούνελ υπάρχουν αντικείμενα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για το σφράγισμα της εισόδου του τούνελ, ενώ εκτιμάται ότι στην περιοχή θα μεταφερθούν και τα απαραίτητα όργανα για την καταγραφή των δεδομένων της έκρηξης. Για την διευκόλυνση των εργασιών έχει κατασκευαστεί μία γραμμή για βαγονέτα τα οποία μεταφέρουν υλικά από και προς το τούνελ, ενώ η κινητικότητα των οχημάτων μαρτυρεί ότι οι εργασίες βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους.
Πάντως από τις υπάρχουσες πληροφορίες δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποτέ θα πραγματοποιηθεί η δοκιμή αν και το καθεστώς θα ήθελε πολύ να ακυρώσει την αρνητική εικόνα της πρόσφατης αποτυχίας της εκτόξευσης του διαστημικού πυραύλου φορέα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενες εβδομάδες στην κορεατική χερσόνησο δεν θα είναι και τόσο ήρεμες, ενώ δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη μία άτυπη συνεργασία του Ιράν με την Β. Κορέα για την
πρόκληση από την τελευταία μίας μικρής ελεγχόμενης κρίσης η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την εκδήλωση της διαφαινόμενης επίθεσης του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν εν μέσω της αμερικανικής προεκλογικής περιόδου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις