Μείωση ΕΚΟΕΜΣ στρατιωτικών.Όλη η απόφαση στο φως.


Στο φως έρχεται η απόφαση για την μείωση του ΕΚΟΕΜΣ.Η ΑΝΕΑΕΔ που “κυνήγησε” την υπόθεση πήρε στα χέρια της το πρακτικό της διοικούσας επιτροπής και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

“Μετά από δώδεκα περίπου μήνες συνεχών αιτημάτων της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και δύο εισαγγελικών παραγγελιών, η 1γ Διεύθυνση Οικονομικού του ΓΕΣ, εδέησε να μας διαβιβάσει το με αριθμ. 11 από 13-4-2011 Πρακτικό της Διοικούσης Επιτροπής του ΕΚΟΕΜΣ, δια του οποίου προτάθηκε και στη συνέχεια αποφασίσθηκε η μείωση στα σχετικά μερίσματα.

Το εν λόγω Πρακτικό, δημοσιεύουμε άμεσα σήμερα, προς ενημέρωση των συνάδελφων του Σ.Ξ., πράγμα το οποίο όφειλε να έχει ήδη πράξει το ΓΕΣ, εδώ και ένα χρόνο, στα πλαίσια της διαφάνειας λειτουργίας του Δημοσίου.
Πέραν όμως του ελλείμματος διαφάνειας του ΓΕΣ επί αποφάσεων που μας αφορούν, τα κατ’ αρχήν ζητήματα που προκύπτουν από την απλή ανάγνωση του εν λόγω Πρακτικού είναι δύο:
  Το πρώτο αφορά στη χρονική στιγμή που αποφασίσθηκε η μείωση του μερίσματος ΕΚΟΕΜΣ, που είχε σαν αποτέλεσμα την επιπρόσθετη ανατροπή των οικογενειακών προϋπολογισμών, λόγω της αναδρομικής ισχύος της μείωσης και 
  Το δεύτερο αφορά στο ότι η μείωση που επιβλήθηκε, ήταν κατά κύριο λόγο απόρροια της μη απόδοσης από το ΜΤΣ των κρατήσεων υπέρ ΕΚΟΕΜΣ. Κατά το Πρακτικό, το ποσό αυτό, ανέρχεται για το έτος αναφοράς 2010 (συμπεριλαμβα- νομένων και των οφειλομένων από το ΜΤΣ νομίμων τόκων), στην τάξη των 12.000.000 €. 
Από τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τις τελευταίες εξελίξεις της υφαρπαγής των αποθεματικών, μέσω του PSI, το οποίο ήταν απολύτως προβλέψιμο, είναι εμφανές ότι: 
  Το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ θα μπορούσε να έχει υποστεί ελαχιστότατη μείωση, αν το ΓΕΣ και η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΚΟΕΜΣ είχε απαιτήσει τα οφειλόμενα από το ΜΤΣ, το οποίο χωρίς καμία διοικητική πράξη παρανόμως παρακρατούσε, ή 
  Θα μπορούσε να μην γίνει καμία περικοπή με την χρήση των αποθεματικών, τα οποία το ΓΕΣ και η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΚΟΕΜΣ, προσέφεραν 15.000.000 €, ως αμνό επί σφαγής στο PSI, χωρίς παράλληλα να διεκδικήσουν την αποδέσμευση των αποθεματικών από την Τράπεζα της Ελλάδος, αφού το ΕΚΟΕΜΣ: 
o Ούτε ΝΠΔΔ είναι
o Ούτε Ασφαλιστικό Ταμείο
o Ούτε επιχορηγείται από το Δημόσιο.
Είναι έκδηλο ότι έχουμε ξεπεράσει και τις αντοχές μας και την υπομονή μας. Δυστυχώς όμως, δεν έχουμε άλλα περιθώρια, παρά να στραφούμε ακόμη και εναντίον συναδέλφων, όταν αυτοί με τις πράξεις ή παραλείψεις τους ζημίωσαν συναδέλφους και υποθήκευσαν το μέλλον των Μετοχικών μας δικαιωμάτων.
Παράλληλα, πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι μετά από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας για διοικητικό και διαχειριστικό έλεγχο στο ΜΤΣ, διενεργείται έλεγχος των πεπραγμένων των ΔΣ του ΜΤΣ, της περιόδου 1988-2012, από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ελπίζουμε και αναμένουμε οι κοι/κες ελεγκτές να καταδείξουν όλα αυτά τα οποία, τόσο ο πρόεδρος του ΜΤΣ, όσο και ο τέως ΥΕΘΑ είχαν καταμαρτυρήσει δημοσίως, ως ευθύνες, πράξεις και παραλείψεις που ζημίωσαν το ΜΤΣ”.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις