Αερομαχία Ισραηλινών F-15 με τουρκικά F-16 πάνω από την Τουρκία!


Και άλλο  αεροπορικό επεισόδιο Τουρκίας -Ισραήλ με αερομαχίες πάνω από τουρκικό έδαφος είχε προηγηθεί τον περασμένο Ιανουάριο της αερομαχίας πάνω από την κατεχόμενη Κύπρο στις 14 Μα’ί’ου!
Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό στην »ΤΔΒΚ»  οι τουρκικές εφημερίδες STAR και  ZAMAN γράφουν  σήμερα ότι κυκλοφόρησε ο ισχυρισμός πως και τον περασμένο Ιανουάριο, ισραηλινά αεροσκάφη F-15 (φωτογραφία) πραγματοποίησαν παραβίαση των τουρκικών συνόρων στο Χατάϊ και έγινε αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη. Κατά την αερομαχία αυτή για την οποία ελέχθη ότι συνέβη τα μεσάνυχτα της 19ης Ιανουαρίου, υπήρξε ο ισχυρισμός πως τουρκικά και ισραηλινά αεροσκάφη  «κλείδωσαν» αμοιβαία τους πυραύλους τους.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό ισραηλινά αεροσκάφη F-15 πραγματοποίησαν επι μια ώρα πτήσεις πάνω από το Χατάϊ. Το 2ο Αρχηγείο Αεροπορικών Δυνάμεων στο Ντιγιάρμπακιρ όταν διαπίστωσε ξένα πολεμικά αεροσκάφη στην περιοχή του Χατάϊ διέταξε και  απογειώθηκαν F-16 από την βάση του Ινσιρλίκ τα οποία βρήκαν και άρχισαν να παρακολουθούν τα ισραηλινά αεροσκάφη. Τα τουρκικά αεροσκάφη «κλείδωσαν» ( στα σκοπευτικά τους) τα ισραηλινά και περίμεναν άδεια για εντολή «να κτυπηθούν» . Η εντολή δεν δόθηκε. Στο χρονοδιάγραμμα αυτό και τα ισραηλινά αεροσκάφη «κλείδωσαν» τα τουρκικά.
Σχετικά με το θέμα που λέγεται ότι είχε συμβεί στις 23: 50 της 19ης Ιανουαρίου, παρουσιάστηκε βίντεο στην ιστοσελίδα Dailymotion.com .
Η Zaman έχει τον τίτλο «Νέος ισχυρισμός : η παραβίαση εναερίου χώρου από το Ισραήλ δεν γνωστοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο». Η  Τουρκία, αναφέρει επιπρόσθετα, ότι είχε κλείσει στο Ισραήλ τον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου επειδή δεν είχε ζητήσει συγγνώμη και δεν κατέβαλε αποζημίωση για την υπόθεση Mavi Marmara. Επίσης είχε βγάλει το Ισραήλ από το πρόγραμμα «Εκπαιδευτικής Πτήσης Αετού Ανατολίας». Η Star παρουσιάζει το θέμα  με τον τίτλο «Κλείδωσαν αμοιβαία τους πυραύλους τους τουρκικά και ισραηλινά αεροσκάφη» .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις