H πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί δεν έχει υποχρεώσεις απέναντι στο Ισραήλ λόγω Ολοκαυτώματος

Επικριτική απέναντι στο Ισραήλ εμφανίζεται η πλειοψηφία των Γερμανών, αφού τα τελευταία τρία χρόνια, σχεδόν έξι στους δέκα (ποσοστό 59%) το χαρακτηρίζουν «επιθετικό», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση.Η δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stern διενεργήθηκε λίγες ημέρες πριν από την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Γιοακίμ Γκάουκ στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη μεταξύ 28-31 Μαΐου.

Παρόμοια δημοσκόπηση που είχε γίνει το 2009 για το ίδιο περιοδικό έδειξε ότι το 49% των Γερμανών χαρακτήριζε «επιθετικό» το Ισραήλ.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa έδειξε επίσης ότι το 70% των Γερμανών συμφωνούν με την άποψη ότι το Ισραήλ φροντίζει για τα συμφέροντά του χωρίς να ενδιαφέρεται για τις άλλες χώρες. Πριν από τρία χρόνια συμφωνούσε με αυτήν την άποψη το 59%.

Είναι ενδεικτικό ότι το 36% των Γερμανών έχει «πολύ θετική» γνώμη για το Ισραήλ ενώ το 13% υποστηρίζει ότι το κράτος «δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης».

Τέλος, έξι στους δέκα διαφωνούν επίσης με την αντίληψη ότι η Γερμανία έχει υποχρεώσεις απέναντι στο Ισραήλ λόγω του Ολοκαυτώματος ενώ το 65% επισημαίνει ότι το Βερολίνο οφείλει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις