Solar Impulse:Ευρώπη – Αφρική μόνο με τις ακτίνες του ήλιου!


Το αεροπλάνο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια,το  «Ηλιακή Ώθηση», είναι έτοιμο να ξεκινήσει για τη μεγαλύτερη διεθνή  - διηπειρωτική – πτήση του , διανύοντας 2.500 χλμ από την Ευρώπη ως την Αφρική.
Το αεροσκάφος  του ελβετικού οργανισμού  Solar Impulse αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα  Πέμπτη το πρωί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην ελβετική πόλη Πάγερν και να κατευθυνθεί προς το Μαρόκο.
Το πρώτο ταξίδι πάνω από θάλασσα και σε τέτοια απόσταση μεταξύ δύο ηπείρων γίνεται σε προετοιμασία του μεγάλου εγχειρήματος πτήσης γύρω από τον πλανήτη το 2014 .
Το νέο ιπτάμενο σκάφος, ισχύος περίπου 40 ίππων και μήκους των πτερύγων  του όσο και το Airbus Α340, ζυγίζει 1,6 -2,0 τόνους.
Η κατασκευή του κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ.
Το πρώτο ταξίδι του έγινε τον Ιούλιο του 2010  και το   Solar Impulse κατεγράφη ως το πρώτο επανδρωμένο αεροσκάφος που πέταξε για 24 ώρες κινούμενο από ηλιακή ενέργεια.Από τότε πέταξε πολλές φορές μεταξύ των αεροδρομίων της Γενεύης και της Ζυρίχης.
Η πρώτη διεθνής πτήση αυτού του μοναδικού αεροπλάνου έγινε την περασμένη χρονιά, όταν πέταξε στις Βρυξέλλες (φωτογραφία πάνω) και στην αεροπορική έκθεση του Λε Μπουρζέ στα περίχωρα του Παρισιού, όπου και ήταν  διαθέσιμο να το δεί το κοινό.

Εμπνευστής και »πατέρας» του έργου του  »πράσινου » αεροπλάνου είναι ο  Ελβετός  Bertrand Piccard.«Χθες ήταν ένα όνειρο, σήμερα είναι ένα αεροπλάνο, αύριο θα είναι ο πρεσβευτής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» είχε δηλώσει  ο Piccard στην επίσημη τελετή παρουσίαση του αεροπλάνου του.

prionokordela.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις