Aνασκευάζει ο Ερντογάν: «Είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα»

Πριν από λίγες μέρες, ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι, «η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της και ζητάει ελεημοσύνη 100 δις». Τώρα, εμφανώς πιο προσεκτικός, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνει: «Είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα».

Μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντενιζλί της Τουρκίας, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στη δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος.



«Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε πει πως η οικονομία της Ελλάδας είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν και τόνισε: «Πριν από ένα χρόνο, κατά την προεκλογική περίοδο στην Τουρκία, ο Κιλιτσντάρογλου είχε πει "εμείς θα σώσουμε και την οικονομία της Ελλάδας", με αποτέλεσμα μια ελληνική εφημερίδα να γράψει "κράτα Γιώργο έρχεται ο Κιλιτσντάρογλου". Φαίνεται ο Κιλιτσντάρογλου έσωσε την Ελλάδα κι εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη δήλωση Κιλιτσντάρογλου «αδικία», αφού, όπως επισήμανε, «οικονομολόγοι ακόμη και από τις πιο απόμακρες χώρες εκτιμούν την Τουρκία».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις