Πυρηνικά καύσιμα έναντι διακοπής εμπλουτισμού του ουρανίου προτείνει το Ιράν


Έτοιμο να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20% είναι το Ιράν αν οι μεγάλες δυνάμεις εγγυηθούν ότι θα προμηθεύουν τη χώρα με τα πυρηνικά καύσιμα τα οποία έχει ανάγκη, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν πάντα λέει πως αν οι ευρωπαϊκές χώρες χορηγούν στο Ιράν καύσιμα εμπλουτισμένα κατά 20%, το Ιράν δεν θα εμπλουτίζει ουράνιο σε αυτό το επίπεδο. Ακόμη και σήμερα αν μας παρέχουν εγγυήσεις ότι θα μας προμηθεύουν καύσιμα εμπλουτισμένα κατά 20% για τους αντιδραστήρες μας δεν θα υπάρχει πρόβλημα», επισήμανε ο Αχμαντινετζάντ.
Στο μεταξύ, άρχισε σήμερα στη Μόσχα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Τεχεράνη και στις μεγάλες δυνάμεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, τελευταία ευκαιρία για την επίλυση με διπλωματικά μέσα της κρίσης.
Ο αρχηγός της ιρανικής αντιπροσωπείας Σαΐντ Τζαλιλί άρχισε τις συνομιλίες με την Κάθριν Αστον, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας και απεσταλμένη της ομάδα 5+1 στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν.

defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις