Σε κώμα από εγκεφαλικό επεισόδιο ο Μουμπάρακ

Η είδηση πως ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου είναι κλινικά νεκρός μεταδόθηκε από το πρακτορείο Reuters αλλά διαψεύδεται. «Είναι σε καταστολή και διασωληνωμένος» λένε τώρα.
Ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Αρχικά, το πρακτορείο ΜΕΝΑ μετέδωσε πως ήταν κλινικά νεκρός, κάτι που επιβεβαίωσαν και νοσοκομειακές πήγες. Αλλά λίγο μετά αυτό άλλαξε.

«Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και βρίσκεται σε κώμα», ανακοίνωσαν ιατρικές και στρατιωτικές πηγές, διαψεύδοντας το «κλινικά νεκρός». «Δεν είναι κλινικά νεκρός. Οι γιατροί προσπαθούν να τον επαναφέρουν. Η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά», διευκρίνισε ιατρική πηγή.

Πάντως την ίδια πληροφόρηση, πως είναι κλινικά νεκρός ο Μουμπάρακ έχει και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, όπως δήλωσε ο ίδιος από το Μεξικό, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της G20.

Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως σύντομα θα μεταδοθεί επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου, ο οποίος μεταφέρθηκε από την φυλακή της Τόρα, νότια του Καΐρου, σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Μααντί.

Η σύζυγός του Σουζάν βρίσκεται στο πλευρό του, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου καταδικάστηκε πριν από μερικές μέρες σε ισόβια κάθειρξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις