Το Κυπριακό συζήτησαν Ερντογάν και ΓΓ του ΟΗΕ


Το Κυπριακό και οι προοπτικές του διαλόγου για την επίλυσή του ήταν βασικό θέμα στη χθεσινή συνάντηση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο του φόρουμ των "Εταίρων της Συμμαχίας των Πολιτισμών".

Όπως ανέφερε, στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος του γγ του διεθνούς οργανισμού, κατά τη συνάντηση, εκτός από τα θέματα που αφορούν το φόρουμ, συζητήθηκαν τα ζητήματα της Συρίας, της Σομαλίας και της Κύπρου. «Ο γγ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη φιλοξενία των εταίρων του φόρουμ και της διεθνούς συνδιάσκεψης για τη Σομαλία, καθώς και για το ρόλο και την υποστήριξη της Τουρκίας στο έργο των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, διπλωματικές πηγές στην έδρα του διεθνούς οργανισμού ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι, η Τουρκία επιμένει στη σύγκλιση πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό. Όπως επισημαίνεται, η τουρκική πλευρά αρνείται συνέχιση των διαπραγματεύσεων μετά την 1η Ιουλίου, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ.

Επίσης, ακόμη και η πιθανότητα συζήτησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο ειδικός σύμβουλος του γγ Αλεξάντερ Ντάουνερ, φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένη επειδή η τουρκική πλευρά επιδιώκει συζητήσεις για μέτρα, στη βάση δυο ισότιμων κρατών.

onalert.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις