ΥΕΘΑ: "Πρέπει να ενισχύσουμε τις ικανότητες των ΕΔ"!


"Πρώτιστο μέλημα μας είναι η εξοικονόμηση πόρων να μην βλάψει στο ελάχιστο το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Σκοπός μας είναι να ενισχυθεί η αποτρεπτική δύναμη και η επιχειρησιακή ετοιμότητα τους όπως, επίσης, το ηθικό και το φρόνημα των στελεχών", υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά την εισήγησή του σε σύσκεψη για θέματα προϋπολογισμού του υπουργείου στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


Είναι η δεύτερη φορά που ο νέος υπουργός κάνει αναφορά σε "ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των ΕΔ" και τέτοια ενίσχυση βέβαια δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να εκκινήσουν μεγάλα προγράμματα αμυντικών επενδύσεων (νέες φρεγάτες, ΤΟΜΑ, SHORADS, νέο μαχητικό αεροσκάφος κλπ). Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης πως "Όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται αιματηρές θυσίες, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, αλλά αυτό δεν επηρεάζει στο παραμικρό το φρόνημά τους".  

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας, αφού επισήμανε ότι "Υπάρχουν προβλήματα στους τομείς των εσόδων και των δαπανών που επιδεινώνουν την κατάσταση λόγω και της ύφεσης, ξεκαθάρισε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε μία ορθολογικότερη κατανομή των πόρων χωρίς να επηρεαστεί, αλλά αντίθετα να ενισχυθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων".
Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και το αυτοεμπάργκο που έχει επιβληθεί στους εξοπλισμούς εδώ και επτά χρόνια, που κάποιος υπουργός Άμυνας διαβλέποντας το "τι έρχεται" μιλά για "ανάγκη ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας των ΕΔ"και ένας υπουργός επί των Οικονομικών, συμφωνεί μαζί του...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις