Ενταση στη Κορέα - Πολεμικά στέλνουν οι Ιάπωνες


Εικόνα έντασης σχηματίζεται πάλι στην χερσόνησο της Κορέας: Το ιαπωνικό Ναυτικό ανακοίνωσε προ ημερών ότι, θα αναπτύξει τα πολεμικά πλοία τους που είναι εξπλισμένα του με το σύστημα μάχης Aegis και τα αντιπυραυλικά βλήματα SM-3, εγγύτερα της Βορείου Κορέας. Για την ακρίβεια θα σχηματίσουν μια ασπίδα μεταξύ της Β.Κορέας και των ιαπωνικών νήσων.

Όπως δήλωσαν οι Ιάπωνες επιτελείς, δε θέλουν να βρεθούν προ πιθανής έκπληξης, σε περίπτωση που η Β. Κορέα εκτοξεύσει κάποιον πύραυλο. "Έχουμε πληροφορίες ότι ετοιμάζουν αιφνιδιαστική εκτόξευση. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε είναι σαφές.
Η Νότια Κορέα φυσικά δήλωσε πως δεν είναι αντίθετη στην ανάπτυξη των ιαπωνικών πολεμικών σκαφών στην περιοχή. Θεωρεί μάλιστα ότι, τα σκάφη θα ενισχύουν την ασφάλεια στην περιοχή της Κίτρινης Θάλασσας.
Ενδιαφέρον θα έχει η αντιδραση της Κίνας. Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β'Π.Π. ιαπωνικά πολεμικά σκάφη θα αναπτυχθούν στην περιοχή της Κίτρινης Θάλασσας και οι Κινέζοι δεν φημίζονται για την ψυχραιμία τους σε οτιδήποτε θυμίζει εκείνη την περίοδο, πέρα από το γεγονός πρακτικά προστατεύουν το βορειοκορεατικό καθεστώς...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις