"Πυραυλική βροχή" στο Αιγαίο,με μήνυμα εκτός αλλά και εντός συνόρων



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Οι ΕΔ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κατορθώσει να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα όχι μόνο εκτός συνόρων ,αλλά και εντός.Στους γείτονες είμαστε βέβαιοι ότι η εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής στρατιωτικής μηχανής ,παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση,έγινε αντιληπτή. Το ερώτημά μας είναι αν το μήνυμα έχει φθάσει στο εσωτερικό της χώρας.


Η χθεσινή “πυραυλική βροχή” στο Πεδίο Βολής Κρήτης δεν ήταν μια ακόμη άσκηση. Έδειξε ότι το επίπεδο των Ελληνικών ΕΔ παραμένει εξαιρετικά υψηλό παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα.

Διαπιστώσαμε με αφορμή το θέμα που δημοσιεύσαμε χθες για την κατάταξη του Ελληνικού ΠΝ στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης από άποψη “ποιοτική” ότι το μικρόβιο της “μιζέριας” και την “εθνικής κατάθλιψης” που προσπαθούν να μας επιβάλουν αυτή τη περίοδο δεν μας επιτρέπει να δούμε καθαρά ότι σ΄ αυτή τη χώρα που παλεύει να σταθεί όρθια,πολλά εξακολουθούν να δουλεύουν σωστά.Κι ένα απ΄ αυτά είναι οι ΕΔ.

Ναι το ΠΝ μας είναι από τα καλύτερα του κόσμου,όχι γιατί έχει πολλά πλοία -που δεν έχει- ούτε επειδή έχει τα πιο σύγχρονα οπλικά συτήματα. Είναι γιατί χθες οι άνθρωποί του,το προσωπικό του που είναι και η κινητήρια δυναμή του κατόρθωσαν πάλι -δεν είναι η πρώτη φορά- να αναχαιτίσουν έναν EXOCET μ΄ έναν Sea Sparrow.Αυτό σημαίνει “ποιότητα”. Και μην βιαστείτε να πείτε ότι το κάνουν κι άλλοι στο κόσμο.Σημασία έχει το κάνουμε κι εμείς.Και δεν μπορούν χρόνια τώρα να το κάνουν οι “γείτονες”.

Δεν γνωρίζουμε πως θα “διαχειριστούν” οι γείτονες το μήνυμα που οι Ελληνικές ΕΔ στέλνουν διαρκώς τις τελευταίες εβδομάδες.Και για να πούμε την αλήθεια πρέπει να είναι εντελώς αδιάφορο,αφού η Ελλάδα κάνει αυτό που έχει δικαίωμα και υποχρέωση να κάνει.Να διατηρεί τον αμυντικό της μηχανισμό σε εγρήγορση.

Το θέμα είναι πως θα το διαχειριστούμε εμείς,οι πολίτες αυτής της χώρας.Ας πάψουμε να είμαστε “εσωστρεφείς”,αναζητώντας πάντα -ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχει- το “στραβό και το ανάποδο”. Ας επιτρέψουμε ο καθένας στον εαυτό του να νοιώσει λίγο υπερήφανος ακόμη και για τη πιο μικρή ,ασήμαντη είδηση που δείχνει ότι αυτή η χώρα,έχει σφυγμό.
 
onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις