Το "κινεζικό F-35" είναι πραγματικότητα;


Φαίνεται ότι το τακτικό stealth μαχητικό της Κίνας, το αντίστοιχο του αμερικανικού F-35 είναι πολύ κοντά στην έναρξη παραγωγής, αν πιστέψουμε τις φωτογραφίες που βλέπουμε. Σειρά φωτογραφιών που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, δείχνουν ένα αεροσκάφος ή ένα πρόπλασμα αεροσκάφους να μεταφέρεται με ... νταλίκα σε δημόσια θέα (έστω αργά τη νύχτα) μέσα από κεντρικούς δρόμους.
Πρόκειται για το F-60 το νέο stealth τακτικό μαχητικό της Κίνας; Στις εικόνες δείχνει ότι μπορεί να είναι και αυτό: Με εξαίρεση την μη ύπαρξη κάθετων σταθερών, τα οποία προφανώς δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα ή έχουν αφαιρεθεί για ις ανάγκες της μεταφοράς. Η πιθανότητα να είναι το εκπαιδευτικό Hondgu L-15 είνια μάλλον μικρές, αφού πρόκειται για αεροσκάφος αρκετά μεγάλο για να είναι ακπαιδευτικό .
 
Παρατηρώντας τις πρώτες φωτογραφίες (που οι Κνέζοι άφησαν να διαρρεύσουν...) δείχνει κάτι εξαιρετικά προηγμένο σχεδιαστικά με στενή ... συγγένεια με το F-35 (είναι γνωστό ότι βασικά σχέδιατου F-35 κατάφερε και έκλεψε η κινεζική κατασκοπεία). Πάντως αν πρόκειται για το F-60 το οποίο οδεύει για την τελική του συναρμολόγηση και δεν είναι κινέζικο προπαγανδιστικό τρικάκι, τότε μπορείνα μεπι σε παραγωγή περί το 2016...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις