Προκλητικός Ερντογάν:"H Eλλάδα ζητιανεύει και πουλά τα νησιά της για να επιβιώσει"



ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


      Προκλητικές δηλώσεις για την κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδος έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του.

      Ο τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων Εξαγωγέων , θέλησε να απαντήσει σε δηλώσεις του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσνάρογλου ο οποίος είχε δηλώσει « πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερη από την τουρκική οικονομία».

  «Μια χώρα που ζητιανεύει για να λάβει 100 δισεκατομμύρια  Ευρώ, για να μπορέσει να επιβιώσει , μια χώρα η οποία επιχειρεί να πουλήσει τα νησιά της ,μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία;» αναρωτήθηκε ο Ερντογάν.
  Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε πως η χώρα μας προσπαθώντας στατιστικά να μειώσει τον πληθυσμό, αύξησε το κατά κεφαλήν εισόδημα . Ο Ερντογάν εξήγησε πως στα ταμεία της κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας υπάρχουν διαθέσιμα 90 δισεκατομμύρια  δολάρια και τόνισε πως η Τουρκία το 2001 είχε λάβει δάνειο ύψους 23.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τώρα έχει απομείνει μόλις χρέος 1.2 δισεκατομμυρίων .
   Αμέσως μετά επιτέθηκε στον Κιλιτσνάρογλου πάλι μέσω Ελλάδας! «¨Τι διαθέσιμα έχει η ελληνική Κεντρική Τράπεζα; Ποια είναι η θέση της απέναντι στο ΔΝΤ; Πως είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα ;.» δήλωσε ο Ερντογάν.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις