"Την ουρά στα σκέλια" και ψάχνουν τους πιλότους μαζί με τους Σύριους οι Τούρκοι!




Η έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας αποφάσισε όπως δείχνουν οι εξελίξεις την από κοινού με τη Συρία -τη χώρα που τους κατέρριψε ορθώς και νομίμως το αεροσκάφος τους- επιχείρηση έρευνας-διάσωσης των πιλότων!

Πολεμικά αεροσκάφη της Συρίας και πλοία του Πολεμικού της Ναυτικού διεξάγουν σήμερα επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό των δύο Τούρκων πιλότων των οποίων το μαχητικό κατερρίφθη στη Συρία, μετέδωσε ο φιλο-κυβερνητικός τηλεοπτικός στθμός al-Dunia που εδρεύει στην Δαμασκό.
Η Συρία παραδέχτηκε αργά χθες το βράδυ ότι κατέρριψε το αεροσκάφος ενώ η Τουρκία--που είναι μέλος του ΝΑΤΟ--προειδοποίησε ότι θα λάβει όλα "τα απαραίτητα μέτρα" ύστερα από το περιστατικό.
Οι έρευνες διεξάγονται κοντά σε περιοχές της Λατάκειας, παραθαλάσσιας συριακής επαρχίας.
Ο σταθμός, επικαλούμενος εκπρόσωπο του συριακού στρατού, ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό και των δύο χωρών συνεργάζεται στις έρευνες εντοπισμού των πιλότων.
Πρώην αξιωματούχος του συριακού στρατού, που βρίσκεται στη Βηρυτό, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι διαθέτει πληροφορίες πως τα συριακά στρατεύματα που κατέρριψαν το μαχητικό θεώρησαν ότι επρόκειτο για έναν ακόμη Σύρο πιλότο που αυτομολεί με το αεροσκάφος του στην Τουρκία.

Λεονταρισμοί Γκιούλ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε σήμερα πως δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και τόνισε πως ό,τι επιβάλλεται να γίνει μετά το επεισόδιο αυτό θα γίνει.
"Δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε κάτι τέτοιο, ό,τι είναι αναγκαίο θα γίνει", επισήμανε ο Γκιούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
Ο τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα πως η Άγκυρα είχε τηλεφωνική επαφή με τη Δαμασκό για το επεισόδιο και πως θα διεξαχθεί έρευνα για το αν το αεροσκάφος κατερρίφθη εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.
Ο Γκιούλ επισήμανε επίσης πως το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε χθες Παρασκευή είναι πιθανόν να παραβίασε για μια στιγμή το συριακό εναέριο χώρο εξαιτίας της μεγάλης του ταχύτητας.
"Όταν σκέφτεται κανείς την ταχύτητα με την οποία πετούν πάνω από τη θάλασσα, είναι πιθανόν να περνούν τα σύνορα για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα", τόνισε ο Γκιούλ και πρόσθεσε πως αυτό δεν δείχνει "κακή πρόθεση".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις