Ιράν:"Τουρκική σκευωρία η υπόθεση με το RF 4,για να επιτεθεί το ΝΑΤΟ στη Συρία"


Ιράν:`Τουρκική σκευωρία η υπόθεση με το RF 4,για να επιτεθεί το ΝΑΤΟ στη Συρία`Για σκευωρία της Τουρκίας με σκοπό την επέμβαση ΝΑΤΟ στην Συρία  κάνει λόγο ιρανός αξιωματούχος, δίνοντας από την πλευρά του  μιά νέα διάσταση στην υπόθεση της κατ'αρριψης του αεροφωτογραφικού αεροσκάφους RF-4.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πρακτορείου Dogan, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής  Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής του Ιράν ,     κ. Χουσεΐν Νακαβί ισχυρίστηκε πως η κρίση που βιώνεται με την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους, στην γραμμή Τουρκίας –Συρίας είναι μια σκευωρία η οποία έγινε από την Τουρκία για να παρέμβει το ΝΑΤΟ στην Συρία.
 
Στο μεταξύ επανήλθε ο Τούρκος  Πρόεδρος κ. Γκιούλ για το  θέμα κατάρριψης του τουρκικού αεροσκάφους από την Συρία με νέα δήλωση: Σε αυτή αναφέρεται  πως δεν πρόκειται επ’ ουδενί να ‘χωνέψουν’ το θέμα αυτό και  ότι «δεν ετίθετο θέμα εχθρικής συμπεριφοράς του τουρκικού αεροσκάφους εναντίον της Συρίας, αλλά επρόκειτο για μια πτήση ρουτίνας . Άλλωστε,είπε,  αν ήταν το αντίθετο, το αεροσκάφος θα ήταν ανάλογα εξοπλισμένο και θα είχε προστασία. Όμως τα όσα συνέβησαν στο αεροσκάφος μας - πρόσθεσε- δείχνουν την παράνοια στην οποία βρίσκονται οι συριακές ένοπλες δυνάμεις. Εκτιμούμε την αλληλεγγύη της διεθνούς κοινότητας». Ο τύπος αναφέρεται και σε δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής κ. Τζεμίλ Τσιτσέκ σε τηλεοπτική του εμφάνιση όπου μεταξύ άλλων είπε για το θέμα του αεροσκάφους: « Εγινε επίθεση εναντίον της Τουρκίας και η Συρία συμπεριφέρθηκε σαν κράτος-τρομοκράτης».
 
Ο Λευκός Οίκος
 

Την ίδια στιγμή στον τουρκικό τύπο  ''αξιοποιούνται''   οι θετικές για την Τουρκία δηλώσεις του εκπροσώπου Λευκού Οίκου στο θέμα της κατάρριψης του κατασκοπευτικού -αεροφωτογραφικού Φάντομ της Τουρκίας .O  τύπος γράφει συγκεκριμένα  ότι ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κ. Carney σε δηλώσεις του τόνισε ότι εκτιμούν την Τουρκία για την μετρημένη συμπεριφορά της μέχρι τώρα σχετικά με την κατάρριψη του στρατιωτικού της αεροσκάφους. Ο τύπος προβάλει  την διατύπωση του κ. Carney « Είμαστε δίπλα στην Τουρκία και στους συμμάχους μας του ΝΑΤΟ»  .

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις