Η τρόϊκα απαιτεί:"Εφαρμόστε τώρα τη μείωση του 12%". Αναδρομικά από 1η Ιουλίου η μείωση


Η τρόϊκα απαιτεί:`Εφαρμόστε τώρα τη μείωση του 12%`. Αναδρομικά από 1η Ιουλίου η μείωση


Φαίνεται ότι η "μάχη" για τη μείωση του 12% που αφορά και στους στρατιωτικούς χάνεται πριν ακόμη ξεκινήσει για τη κυβέρνηση.

Η τρόϊκα απαιτεί  το «τσεκούρι» 12% στα ειδικά μισθολόγια!

Πρόκειται για μέτρο που περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο και οι τροϊκανοί, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους, δεν το ξέχασαν, απαιτώντας από την κυβέρνηση να το ψηφίσει άμεσα.

Γι’ αυτό και η ρύθμιση θα περάσει από τη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι και θα ισχύει αναδρομικά από 1η Ιουλίου! 

Εκτιμάται ότι από τις μειώσεις στους μισθούς στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών λιμενικών, γιατρών ΕΣΥ, δικαστικών λειτουργών, διπλωματών, καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ και αρχιερέων, το κράτος θα εξοικονομήσει τους επόμενους έξι μήνες 200 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών πως πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα και να μη θιγούν πάλι μισθοί και συντάξεις.

«Τα περιθώρια στενεύουν» ήταν η απάντηση που πήρε, με τους τροϊκανούς να ζητά να εφαρμοστούν μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο. Το μήνυμα άλλωστε ήταν ξεκάθαρο: αν δεν εφαρμόσετε όσα έχετε συμφωνήσει, δε θα δείτε ούτε ευρώ από την επόμενη δόση!

Στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπεται η κατάργηση δεκάδων ειδικών επιδομάτων, αναπροσαρμογή βασικών μισθών, και τη σύνδεση του μισθού με τη βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων, όπως εφαρμόστηκε στο ενιαίο μισθολόγιο για το στενό δημόσιο τομέα, γράφει το Έθνος.

Οι μειώσεις δε θα είναι οριζόντιες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι και θα γίνει προσπάθεια να μην υποστούν νέες μειώσεις. Ίσως μάλιστα να δουν αυξήσεις 3%-5% στις αποδοχές τους με την ενσωμάτωση μέρους των επιδομάτων στο μισθό τους. 

Θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα και θα διατηρηθούν μόνο 3-4 ανάλογα με την κατηγορία των εργαζομένων. Θα διατηρηθούν μόνο επιδόματα για την κατάληψη θέσης ευθύνης, όσα συνδέονται με την ειδική απασχόληση κάθε κλάδου, η οικογενειακή παροχή και το επίδομα χρόνου εργασίας.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις