Βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν σε 22 φορτηγά του ΝΑΤΟ


Βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν σε 22 φορτηγά του ΝΑΤΟ
Τουλάχιστον 22 φορτηγά που εκτελούσαν ανεφοδιασμό των δυνάμεων του NATO καταστράφηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας στο βόρειο Αφγανιστάν, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι των τοπικών αρχών, οι οποίοι κατηγόρησαν τους αντάρτες Ταλιμπάν, ότι διέπραξαν την επίθεση αυτή.
Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε πριν από την αυγή, προκάλεσε πυρκαγιά η οποία κατέστρεψε τα οχήματα που βρίσκονταν σε έναν χώρο στάθμευσης για τη νύχτα, διευκρίνισε ο Γουλάμ Σάχι Μπαγλάνι, αναπληρωτής κυβερνήτης στην επαρχία Σαμανγκάν, όπου σημειώθηκε η επίθεση. Τα οχήματα που καταστράφηκαν είχαν ξεκινήσει από το Ουζμπεκιστάν και κατευθύνονταν στο νότιο Αφγανιστάν.

Δεκαοκτώ βυτιοφόρα οχήματα και τέσσερα οχήματα ανεφοδιασμού που βρίσκονταν στην Αϊμπάκ, πρωτεύουσα της Σαμανγκάν, καταστράφηκαν από την πυρκαγιά που ακολούθησε την έκρηξη, ενώ ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, ανέφερε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. «Στις 02:00, οι μουτζαχεντίν επιτέθηκαν στα φορτηγά των εισβολέων του NATO», σύμφωνα με μια ανακοίνωση των Ταλιμπάν που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Στην ίδια επαρχία, ο βουλευτής Άχμαντ Χαν Σαμανγκάνι σκοτώθηκε σε επίθεση καμικάζι στον γάμο της κόρης του, σε μια επίθεση η οποία στοίχισε επίσης τη ζωή σε 22 καλεσμένους. Στο μεταξύ στη γειτονική επαρχία Μπαγλάν η αστυνομία ανακοίνωσε, ότι συνέλαβε 10 υπόπτους ως μέλη των Ταλιμπάν που διέθεταν μαγνητικές βόμβες, τις οποίες προσπαθούσαν να τοποθετήσουν σε φορτηγά ανεφοδιασμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις