ΟΗΕ: Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί ομοιώματα πυραύλων


ΟΗΕ: Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί ομοιώματα πυραύλων
Οι πύραυλοι, που παρουσιάστηκαν στην παρέλαση προς τιμήν της επετείου του Κιμ Ιλ Σουνγκ στην Πιονγκ Γιανγκ στις 15 Απριλίου, μπορεί να μην είναι πραγματικοί.
Αυτό αναφέρεται στην έκθεση του ΟΗΕ, που δημοσιεύθηκε στις 29 Ιουνίου στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.Στην παρέλαση παρουσιάστηκαν τουλάχιστον έξι πύραυλοι νέας κατηγορίας KN-08. Οι ειδικοί του ΟΗΕ εξέφρασαν αμφιβολίες ότι οι KN-08, οι οποίοι ούτε μία φορά δεν έχουν δοκιμαστεί στον αέρα, λειτουργούν όντως φυσιολογικά και εκτίμησαν ότι στην παρέλαση παρουσιάστηκαν ομοιώματα των πυραύλων.
Σε αυτό το συμπέρασμα στα τέλη Απριλίου κατέληξαν και οι ειδικοί της γερμανικής εταιρείας Schmucker Technologie. Στην παρέλαση της 15ης Απριλίου του 2012 εντοπίστηκαν επίσης δύο λιμουζίνες Mercedes Benz, που έμοιαζαν εξωτερικά με μοντέλα της τελευταίας σειράς S600.
Ο ΟΗΕ υποθέτει ότι τα αυτοκίνητα εισήχθησαν στη χώρα παράνομα, διότι οι κυρώσεις απαγορεύουν την εισαγωγή στη Βόρειο Κορέα ειδών πολυτελείας. Πέραν αυτού ένας δημοσιογράφος, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε στους ειδικούς του ΟΗΕ ότι στις 16 Απριλίου είδε περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα Mercedes Benz κατηγορίας E (σειρά E350) κοντά σε ένα γυμνάσιο της Πιονγκ Γιανγκ. Πέραν των πολυτελών οχημάτων στην έκθεση του ΟΗΕ υπάρχουν αναφορές σε καπνό και 12 μπουκάλια σακέ, τα οποία εισήχθησαν παράνομα στη Βόρειο Κορέα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις