Επιδόματα ΕΔ:Ποιο είναι το πρώτο επίδομα που η τρόϊκα απαιτεί να κοπεί "εδώ και τώρα"

Επιδόματα ΕΔ:Ποιο είναι το πρώτο επίδομα που η τρόϊκα απαιτεί να κοπεί `εδώ και τώρα`

 

 

 





Το επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας έχει “μπει στο μάτι” των τροϊκανών οι οποίοι σε κάθε συζήτηση που γίνεται ζητούν τη κατάργησή του.


Οι τροϊκανοί έχουν από κάπου ενημερωθεί για “Καταστρατήγηση της κοινής υπουργικής απόφασης (Αρ.Πρ.2/45267/ 0022/14-7-2000/ΚΥΑ) των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, που αφορά στην χορήγηση του επιδόματος Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας (59 ευρώ)”.

Ποια είναι η καταστρατήγηση για την οποία έχουν ενημερωθεί;

Ότι ενώ η ΚΥΑ προβλέπει τον καθορισμό με διαταγή των Αρχηγών Γενικών των Μονάδων των Ε.Δ., που από τη φύση της αποστολής τους διατηρούν αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, το μέτρο επεκτάθηκε σε υπηρετούντες σε συγκεκριμένες θέσεις. Αποτέλεσμα είναι να παρατηρούνται φαινόμενα όπως να λαμβάνουν το επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας οι υπηρετούντες στα ΣΓ ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ , στις Γενικές Διευθύνσεις του Υπουργείου και στα Επιτελικά Γραφεία των Αρχηγών. Πρωταθλητές στην καταστρατήγηση έχουν αναδειχθεί η Αεροπορία και το Ναυτικό που βάφτισαν Υπηρεσίες τους αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας χωρίς από τον ρόλο τους να προκύπτει τέτοια δραστηριότητα.

Συνεπώς το Επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, είναι το πρώτο στη λίστα των τροϊκανών για το οποίο θα απαιτήσουν “τσεκούρι”.

Πηγή: www.onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις