Η Τουρκία προχωρά στη παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων.Τι αποφασίστηκε στην Άγκυρα

Η Τουρκία προχωρά στη παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων.Τι αποφασίστηκε στην Άγκυρα  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Άγκυρα εξοπλίζεται επικίνδυνα και οι αποφάσεις που λαμβάνει η τουρκική κυβέρνηση δείχνει τις επιθετικές βλέψεις της. 
Αυτή η πρόθεση φαίνεται στην απόφαση που έχει λάβει η τουρκική κυβέρνηση για κατασκευή, τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων. Η απόφαση ελήφθη στο Συμβούλιο Εξοπλισμών το οποίο συγκεντρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Νετζνέτ Οζέλ, του Υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας "Ζaman", o Ερντογάν ζήτησε την παραγωγή τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων, τα οποία θα έχουν εμβέλεια 2500 χιλιομέτρων. 

Στο Συμβούλιο Εξοπλισμών, είχε παρθεί ήδη η απόφαση της κατασκευής διαστημικού σταθμού, όπου θα εκτοξεύονται δορυφόροι. 

Τούρκοι αξιωματούχοι που μιλούν στην εφημερίδα αναφέρουν χαρακτηριστικά " υπήρχαν σκέψεις για βαλλιστικούς πυραύλους. Τώρα αυτό το διαστημικό κέντρο, θα μας δώσει τη δυνατότητα να στέλνουμε πυραύλους πέραν της ατμόσφαιρας και θα ξεπεραστεί ένα κρίσιμο σημείο για τους πυραύλους αυτούς."



Ήδη εδω και πολλούς μήνες, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, είχε επαφές σχετικά με το θέμα με τη γενική γραμματεία εξοπλισμών και το κέντρο ερευνών της Τουρκίας (TUBITAK).
Τ ο TUBITAK, έχει σχεδιάσει πύραυλο πορείας , SOM με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων. Αργότερα υπάρχει σχέδιο επέκτασης της εμβέλειας πρώτα στα 500 χιλιόμετρα και μετά στα 2500 χιλιόμετρα. Γι' αυτό το λόγο, έχει τεθεί στόχος κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων με βάση αυτό το σχεδιασμό.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πυραύλους, ανεβαίνουν σε ύψος πέραν της ατμόσφαιρας και λόγω της μειωμένη τριβής, καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, με αποτέλεσμα να φτάνουν σε μακρινά σημεία.

Τούρκοι αξιωματούχοι που μιλούν στην τουρκική εφημερίδα αναφέρουν πως " απο τη στιγμή που θα έχουμε το δικό μας διαστημικό σταθμό και θα εκτοξεύουμε πυραύλους, θα μπορούμε να πάμε πιο πέρα. Ο στόχος μας στην πραγματικότητα είναι άλλος. Η εκτόξευση δορυφόρου σημαίνει πως θα έχει κατασκευαστεί μεγάλο μέρος της τεχνολογίας των βαλλιστικών πυραύλων. 

Υπάρχουν πληροφορίες πως η Άγκυρα ηδη έχει ξεκινήσει επαφές για να αποκτήσει τεχνογνωσία απο χώρα της Ανατολική Ευρώπη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις